Nederlanders eten ruim 35% meer koelvers

foto-3-Te-Welscher

Nederland gaat steeds vaker voor vers. Uit onderzoek blijkt dat ruim 35 procent van de Nederlanders de afgelopen twee jaar meer koelverse maaltijden eet. Dat meldt Nederlands grootste soepproducent Unox, die vandaag aankondigt in te zetten op koelverse soepen.

Onder de naam Unox Puur Soep ligt vanaf deze week koelverse soep van het merk Unox in het vers-schap. Het merk komt hiermee de Nederlandse consument tegemoet die steeds meer vraagt om verse, kant en klaar maaltijden, zo meldt het.

Flinke groei koelverse maaltijden

unox-logo-300x149 Uit onderzoek van Unox blijkt dat er onder Nederlanders een grote behoefte is aan verse soepen die gemakkelijk te bereiden zijn. 35,4% van de Nederlanders geeft aan de afgelopen 2 jaar meer koelverse maaltijden te hebben gegeten dan de jaren daarvoor. Het merendeel geeft aan het ook belangrijk te vinden dat de kant-en-klaarmaaltijden die zij eten, bereid zijn met verse ingrediënten.

[intermezzo:1]

Na vegetarisch nu ook in het koelversschap

De stap van Unox om in te zetten op koelverse soep volgt een jaar na de introductie van de vegetarische rookworst en is na de introductie van soep in blik (1957) en soep in zak (2004), de volgende grote stap die Unox zet. Het merk speelt hiermee in op de behoefte van de Nederlandse consument die steeds vaker opzoek is naar verse voorbereide maaltijden.

Lees ook
Spelenderwijs mooie gerechten creëren

Spelenderwijs mooie gerechten creëren

Kevin van der Veen is 24. Hij ontdekte het slagersvak door een snuffelstage. Resultaat: in april opende hij zijn eigen winkel, ‘Stadsslager’ in hartje Groningen. Dit wordt zijn eerste winter en kerst, en dat in onzekere tijden. Hoe gaat hij het aanpakken?

‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’

‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’

Dat Devin Bouma (20) slager zou worden, zat er altijd al in. Zijn ouders zijn eigenaar van Slagerij Bouma in Steenwijkerwold. Devin is erg sportief en ontwikkelde voor de slagerij met succes negen verschillende sportmaaltijden. “Maaltijden hebben de toekomst.”

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

In het Noord-Brabantse dorp Budel ligt de slagerij van Carry en Mandy van Rooij. Transparantie, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit staan er centraal. En niet te vergeten de persoonlijke service. “Maatwerk vinden we belangrijk.”