Natuurslagerij Schreinemachers Nederlands Kampioen Confrérie des Chevaliers

4 april 2022 Redactie Vleesmagazine

Afgelopen weekend riep Confrérie des Chevaliers Natuurslagerij Schreinemachers uit Venlo uit tot Kampioen van Nederland. Slager Toine Schreinemachers behaalde een gemiddelde score van 49,4 punten. Dat was voldoende voor de winst.

Na een noodgedwongen periode van 2 jaar, waarin vanwege coronamaatregelen geen grote evenementen konden plaatsvinden, werden dit jaar ruim 50 prijzen uitgereikt aan deelnemers uit zeven Europese landen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een diner-dansant.

De keuring voor de vakwedstrijd vond plaats in februari bij SVO in Eindhoven. Er 15 procent meer producten ingezonden. In totaal 95 slagers deden mee aan de 42e editie van deze internationale vakwedstrijd. Hiervoor leverden zij ruim 800 producten in over tien verschillende categorieën

Nederlands Kampioen

Om kans te maken op de titel moesten slagers minimaal 10 producten aanleveren. Eindwinnaar was Slagerij Toine Schreinemachers uit Venlo met verschillende geweldige streekproducten uit Limburg. Hij scoorde het hoogste gemiddelde, 49,4 en de jury bekroonde al zijn ingezonden producten met een medaille, acht keer goud en twee keer zilver. Tione Schreinemachers is de vierde generatie in de slagerij die in 1893 startte.

Ook Kwaliteitsslagerij ‘Bij Daan’ uit Berlicum gooide hoge ogen op met een breed scala aan topproducten. Hiermee haalde de slager de tweede plaats. De derde plaats ging naar   en waarmee zij 2e Nationaal kampioen werden Waterlant’s Weelde/Slagerij Poldervaart. Zij ontvingen de door KNS gesponsorde beker voor de 3e Nationaal kampioen Nederland. 

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Ereprijzen

Naast de Nederlandse kampioenen waren er ook nog de ereprijzen en de rubriekskampioenschappen. De uitreiking van de ereprijzen vond aan het begin van de avond plaats. Vermeldenswaardig waren de inzendingen van onder andere ‘hetlekkerstevlees.nl’. Zij participeerden met producten in 10 verschillende categorieën. Naast een nationaal kampioenschap voor kant-en-klaar producten werd Dhr. Huisman ook beloond met een speciale prix d’honneur voor deze geweldige prestatie.

Daarnaast ontving slagerij Tom van Alphen uit Leende een ereprijs voor zijn producten rondom het thema ‘Een gezond dorp’ waarbij de middenstand en inwoners van Leende de strijd tegen overmatig koolhydraatgebruik onder de aandacht brengt. En daarnaast nog een prijs voor het reserve kampioenschap in de categorie ‘kant-en-klaar producten’.

Rubriekskampioenen 

Rubriekskampioenschappen waren er voor slagerij Thomas Koppens uit Someren, Keurslagerij Rensink uit Borne, Culinaire slagerij Wapenaar (Vlaardingen), ‘De Worstmaker’-Ronnie Poeste (Hoogeveen), Slagerij van Tilburg (Sliedrecht) beker geschonken door firma Degens, Keurslagerij Roetgering (Enter), Uw slager ‘Marco Veenema’ (Soest). 

Alle prijswinnaars

Hieronder nog het totaaloverzicht van de Nederlandse prijswinnaars van de internationale slagersvakwedstrijd ‘La Confrérie’

  • 1e Nationaal Kampioen Nederland: Natuurslagerij Schreinemachers (Venlo) (KNS bokaal)
  • 2e Nationaal Kampioen Nederland: Kwaliteitsslagerij ‘Bij Daan’ (Van Zoggel catering) (Berlicum)
  • 3e Nationaal Kampioen Nederland: Waterlant’s Weelde / Slagerij Poldervaart (Oosthuizen) (KNS bokaal)

  • Nationaal kampioen droge worstsoorten: Slagerij Thomas Koppens (Someren)
  • Reserve kampioen gedroogde worstsoorten: Keurslagerij Rensink (Borne)
  • Nationaal kampioen gedroogde/rauwe hammen: Culinaire slagerij Wapenaar  (Vlaardingen)
  • Reserve kampioen gedroogde/rauwe hammen: ‘De Worstmaker’-Ronnie Poeste (Hoogeveen)
  • Nationaal kampioen leverworst: Slagerij van Tilburg (Sliedrecht) beker geschonken door firma Degens
  • Reserve kampioen Gekookte worstsoorten: Keurslagerij Roetgering (Enter)
  • Nationaal kampioen grillworst: Uw slager ‘Marco Veenema’ (Soest)
  • Nationaal kampioen kant-en-klaar producten: hetlekkerstevlees.nl (de Lier)
  • Reserve kampioen kant-en-klaar producten: Slagerij Tom van Alphen (Leende) 

  • Prix d’honneur voor deelname in 10 verschillende categorieën: hetlekkerstevlees.nl (De Lier)
  • Prix d’honneur voor ‘gezond dorp Slagerij Tom van Alphen (Leende)

 

Altijd op de hoogte blijven?