Meer vakwedstrijden om vakmanschap mbo'ers

attachment-001_food-image-VLS5487I01

Mbo-leerlingen kunnen aan steeds meer wedstrijden meedoen om hun vakmanschap te laten zien. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs steekt 25 miljoen euro in deze vakwedstrijden, maakte ze vrijdag in de Braziliaanse stad São Paulo bekend. Bussemaker bezoekt daar de World Skills-wereldkampioenschappen voor beroepen.

De minister hoopt dat jongeren meer inspiratie en motivatie krijgen door de wedstrijden en zich tot vakman of vakvrouw specialiseren. ,,Vakwedstrijden op school geven jongeren een goed beeld van de mogelijkheden van hun toekomstige beroep'', aldus de minister.

Excellentieprogramma

Steeds meer scholen organiseren vakwedstrijden. Vorig jaar waren er ruim veertig scholen die hieraan meededen, vanaf dit schooljaar houden volgens het ministerie van Onderwijs ongeveer 80 procent van alle mbo-scholen schoolvakwedstrijden, als voorronde voor de landelijke kwalificatiewedstrijd. De kandidaten worden getraind en begeleid door experts uit het bedrijfsleven en van scholen. De wedstrijden maken deel uit van het zogenoemde excellentieprogramma voor talentvolle mbo-studenten.

Lees ook
Finalisten Spareribs Trophy 2021

Finalisten Spareribs Trophy 2021

De finalisten voor de Spareribs Trophy 2021 zijn bekend. "Er zijn veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs", aldus Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website.

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend.