'Meat the Truth verdraait feiten

13 augustus 2012 Tom van der Meer

DEN HAAG - Marianne Thieme geeft met Meat the Truth een vertekend beeld van oorzaken van het klimaatprobleem. De uitstoot van CO2 door de veehouderij is kleiner dan zij wil doen geloven.

DEN HAAG - Marianne Thieme geeft met Meat the Truth een vertekend beeld van oorzaken van het klimaatprobleem. De uitstoot van CO2 door de veehouderij is kleiner dan zij wil doen geloven.


Dat schrijft voorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR in een brief aan Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik (CDA). Zij had de universiteit om een reactie gevraagd op de cijfers die Thieme in haar film noemt, meldt het Agrarisch Dagblad.


'Relatief beperkt'

Dijkhuizen zegt dat de genoemde cijfers juist zijn, maar niet voor de Nederlandse situatie. Hij stelt dat het probleem vooral speelt in de Derde Wereld. De bijdrage van Nederland in de cijfers is relatief beperkt.


Schreijer-Pierik is blij met de brief. 'Dit onderschrijft dat de cijfers niet kloppen. Wil je in de strijd tegen de veehouderij iets bereiken, dan is dit niet de manier.'


Thieme's partijgenoot Niko Koffeman (Partij voor de Dieren) blijft erbij dat de cijfers juist zijn. 'Wij zeggen niet dat die alleen voor Nederland gelden.'

Stem ook mee met onze stelling:

"De klimaatfilm van Marianne Thieme 'Meat the Truth' is niets anders dan een nieuwe poging de vleessector kapot te maken. Verbieden die hap!"

Klik hier om mee te stemmen


Lees ook:

Thieme dierenbeschermer van het jaar (14 januari 2008) 


Meat the Truth eenzijdig en suggestief (+ foto's) (11 december 2007)


Marianne Thieme volgt Al Gore met film (5 november 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Partij voor de Dieren

Alle berichten over Marianne Thieme

Altijd op de hoogte blijven?