'Meat the Truth verdraait feiten

attachment-001_food-image-VLS4514I01

DEN HAAG - Marianne Thieme geeft met Meat the Truth een vertekend beeld van oorzaken van het klimaatprobleem. De uitstoot van CO2 door de veehouderij is kleiner dan zij wil doen geloven.

DEN HAAG - Marianne Thieme geeft met Meat the Truth een vertekend beeld van oorzaken van het klimaatprobleem. De uitstoot van CO2 door de veehouderij is kleiner dan zij wil doen geloven.


Dat schrijft voorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR in een brief aan Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik (CDA). Zij had de universiteit om een reactie gevraagd op de cijfers die Thieme in haar film noemt, meldt het Agrarisch Dagblad.


'Relatief beperkt'

Dijkhuizen zegt dat de genoemde cijfers juist zijn, maar niet voor de Nederlandse situatie. Hij stelt dat het probleem vooral speelt in de Derde Wereld. De bijdrage van Nederland in de cijfers is relatief beperkt.


Schreijer-Pierik is blij met de brief. 'Dit onderschrijft dat de cijfers niet kloppen. Wil je in de strijd tegen de veehouderij iets bereiken, dan is dit niet de manier.'


Thieme's partijgenoot Niko Koffeman (Partij voor de Dieren) blijft erbij dat de cijfers juist zijn. 'Wij zeggen niet dat die alleen voor Nederland gelden.'

Stem ook mee met onze stelling:

"De klimaatfilm van Marianne Thieme 'Meat the Truth' is niets anders dan een nieuwe poging de vleessector kapot te maken. Verbieden die hap!"

Klik hier om mee te stemmen


Lees ook:

Thieme dierenbeschermer van het jaar (14 januari 2008) 


Meat the Truth eenzijdig en suggestief (+ foto's) (11 december 2007)


Marianne Thieme volgt Al Gore met film (5 november 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Partij voor de Dieren

Alle berichten over Marianne Thieme

Lees ook
Nederlandse consument blijft vlees eten

Nederlandse consument blijft vlees eten

In 2021 verbruikte de Nederlandse bevolking 76,1 kg vlees. Een kleine stijging ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit onderzoek naar het Nederlandse vleesverbruik van Wageningen Economic Resource in opdracht van Wakker Dier.

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Dat concludeert de Wageningen Live Stock Research in een vergelijkend onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier. Wageningen stelde op basis van reeds bekend onderzoeksmateriaal vast dat Nederlandse boeren vleeskippen, varkens en kalveren de afgelopen tien jaar een beter leven hebben kunnen bieden door verbeterde wetten en eisen van supermarkten.

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.