Masterclass dry aged meat

FL067423

Het expertisecentrum organiseert op 6 en 7 september een masterclass 'dry aged meat' bij Nice to Meat.

Tijdens deze masterclass leer je meer over deze bijzondere en populaire rijpingstechnieken, waaronder de historie, bereidingstips, bacteriologische risico's en de commerciële waarde van dry aged meat in jouw slagerij. Deze masterclass is voor deelnemers van het Expertisecentrum gratis bij te wonen. Dit laat de KNS weten op haar website.

Praktische informatie

Paul van Trigt neemt de deelnemers tijdens de eendaagse masterclass mee in de wereld van dry ageing. Daarnaast krijg je praktische informatie over de mogelijke rassen, vleesdelen, koelingstechnieken en dry age kasten, maar ook de marketingwaardes in jouw slagerij. Tevens is er een uitgebreide proeverij om de verschillende vleesproducten van verschillende rassen te ontdekken.

Nice to Meat

De masterclass vindt plaats bij horecaslager Nice to Meat in Almere-Poort. Meer dan 120 jaar geleden begon Nice to Meat in Amsterdam als een ambachtelijke slagerij maar heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot horeacaslager, waar betrokkenheid en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. 'Meat is Art' is al jarenlang hun motto.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 6 augustus via dit inschrijfformulier en is voor deelnemers van het Expertisecentrum gratis.

Programma

Bekijk hier het volledige programma

Dossiers
Lees ook
Data vakwedstrijden KNS bekend

Data vakwedstrijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

KNS geeft update over TEK-regeling

KNS geeft update over TEK-regeling

De TEK-regeling kreeg sinds de lancering veel kritiek van brancheorganisaties. Inmiddels heeft het kabinet de regeling op een aantal punten aangepast. Wat verandert er? Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) geeft op de website een update.

Varkensvlees

Varkensvlees

Nederland is nog steeds een land dat groots is in de export van varkensvlees. Het vlees wordt dan ook op grote schaal gewaardeerd door velen, mede door de overheerlijke smaak en textuur.