Marel breidt locatie Boxmeer verder uit

Marel verbouwing Boxmeer

In februari 2022 start Marel met de verbouwing van de locatie in Boxmeer. Vanwege de groei van deze locatie heeft Marel gekozen voor uitbreiding zodat het bedrijf een toekomstbestendige werkomgeving kan creëren voor alle medewerkers. “Daarbij blijft vrijwel geen enkele vierkante meter van het huidige gebouw ongemoeid”, aldus Marel in het persbericht.

Het is niet de eerste keer dat de locatie in Boxmeer onder de schop gaat. In 2018 voltooide Marel hier nog een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd R&D centrum en een uitbreiding van de productieruimte om aan de groeiverwachtingen te voldoen. Nu die groei verder doorzet, is verdere uitbreiding nodig.

De toekomst

Met de uitbreiding wil Marel ‘de werkplek van de toekomst’ gestalte geven, om voor zowel huidige als toekomstige medewerkers een aantrekkelijke werkgever te zijn. Per afdeling wordt gekeken naar maatwerk: een HR afdeling heeft andere prioriteiten, zoals bijvoorbeeld privacy, dan een inkoopafdeling. Het uiteindelijke doel van de verbouwing is niet zozeer een groter, maar een ader gebouw te creëren. Marel streeft er niet zozeer naar om een groter gebouw te realiseren, maar wel een ander soort gebouw. Kantoor is niet meer alleen een werkplek. Marel wil een inspirerende omgeving bieden, een innovatiecampus waar betrokkenheid en interactie op vele manieren mogelijk zijn.

Duurzaamheid

De uitbreiding vindt plaats in drie fasen, uitgestrekt over meerdere jaren. De eerste fase moet volgens de planning in de herfst van 2022 gereed zijn. Deze fase omvat een nieuw te bouwen magazijn van 12.000m2 op een aangekocht perceel dat grenst aan het bestaande Marel pand. Duurzaamheid is hierbij belangrijk, zoals goede isolatie, zonnepanelen, gasloze verwarming, optimale luchtverversing, geminimaliseerd energieverbruik en gereguleerde afvalstromen.

In de tweede fase wordt het bedrijfsrestaurant aangepakt, evenals de oudere kantoorvleugels en een modernisering van de mechanische productie. En tot slot, de laatste fase. Dit omvat de verplaatsing van het DemoCenter en een upgrade van de assemblage-afdeling.

Marel

Marel levert verwerkingssystemen voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie over de hele wereld. Het team van Marel bestaat uit 7000 medewerkers opererend vanuit 32 landen en een netwerk van meer dan 100 agenten en distributeurs.

 

Dossiers
Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Marel steunt Chinese, Duitse en Nederlandse gemeenschappen getroffen door overstromingen

Marel steunt Chinese, Duitse en Nederlandse gemeenschappen getroffen door overstromingen

Marel doneert 200.000 euro aan de door overstromingen getroffen gemeenschappen in China, Duitsland en Nederland. Het geld wordt vooral besteed aan voedsel, schoon water en onderdak.

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Hein Pije van Marel.