Maple Leaf weer open

attachment-001_food-image-VLS5671I01

TORONTO - De Maple Leaf Foods fabriek, bron van de listeria-uitbraak in Canada, is deze week voor het eerst weer open.

TORONTO - De Maple Leaf fabriek, bron van de listeria-uitbraak in Canada, is deze week voor het eerst weer open.


De fabriek sloot 20 augustus, nadat Listeria monocytogenes had gezorgd voor minimaal zestien (en mogelijk 24) doden.


De plant heeft nu de meest strenge veiligheidsvoorschriften. Alle 84 slicing machines worden stringenter gecontroleerd om ongewenste bacteriën uit te sluiten.


Verder heeft het bedrijf een listeria management programma opgesteld om de bacteriën die in de werkomgeving voorkomen, in de gaten te houden.


Maple Leaf Foods moest 191 producten terugroepen, die in Canada waren verkocht. Bacteriën die gevonden werden in twee slicing machines zijn zeer waarschijnlijk de oorzaak van de besmetting.


Volgens het bedrijf kunnen de totale verliezen oplopen tot 20 miljoen dollar.


Lees ook:

'Schoonmaak aanpassen aan soort vlees' (11 september 2008)

Formax: 'Slicers niet oorzaak listeria' (10 september 2008)

Slicers Maple Leaf bron listeria (8 september 2008)

'Grondig onderzoek naar listeria-uitbraak Maple Leaf (6 september 2008)

Dode en zieken door listeria in vlees (21 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Maple Leaf

Alle berichten over listeria

Alle berichten over voedselveiligheid

Lees ook
Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...