Machinefabrikant Marel neemt Scanvaegt over

13 augustus 2012 redactie

Marel wil in enkele jaren de omzet verdrievoudigen.GARDABAER - De IJslandse fabrikant van verwerkingsapparatuur en IT-systemen voor de voedingsmiddelenindustrie Marel heeft de Deense branchegenoot Scanvaegt International overgenomen.

In april nam Marel al het Britse AEW Delford over. Ook Carnitech maakt deel uit van de Marel Group. Na de overname heeft het concern zo'n 2000 werknemers en verkoopkantoren in dertig landen.

Marel is voornamelijk actief in de vlees-, pluimveevlees en visindustrie. Scanvaegt daarnaast ook in onder meer de verwerking van agf en kaas. Marel verwacht door de overname de productontwikkeling te stimuleren en zo de producten te kunnen verbeteren. Ook meent het concern de kosten te kunnen verlagen en de winstgevendheid van Marel en Scanvaegt te kunnen verhogen.

'We beschouwen de overname als een belangrijke stap in Marels streven om wereldwijd één van de belangrijkste producenten van food processing equipment te worden', zegt algemeen directeur van Morel Hordur Arnarson. 'Het past in onze strategie om in de komende drie tot vijf jaar de omzet te verdrievoudigen.'

Scanvaegt-topman Lars Grundtvig zegt dat nu de ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie door fusies steeds groter worden ook Scanvaegt en Marel moeten groeien.

Lees ook:
Machinefabrikant Marel koopt AEW Delford

Altijd op de hoogte blijven?