Machinefabrikant CFS in de etalage

attachment-001_food-image-VLS3197I01

BLADEL - Vleesmachinefabrikant CFS in Bladel wordt mogelijk verkocht. Eigenaar AEA (een Amerikaans investeringsfonds) heeft zakenbank UBS gevraagd kopers te zoeken.

BAKEL - CFS in Bladel wordt mogelijk verkocht. Eigenaar AEA (een Amerikaans investeringsfonds) heeft zakenbank UBS gevraagd kopers te zoeken.


CFS in Bladel, die vooral machines maakt voor de verwerking van kip, is sinds 3 jaar eigendom van AEA. Volgens topman Ivo Ploegsma wordt gesproken over een scenario voor de komende jaren. ‘De markt is op dit moment niet ongunstig. Dat we hier gesprekken over hebben, is dus niet meer dan logisch’, zegt hij in het Financieele Dagblad.


Mogelijke kopers voor CFS zijn, behalve Nederlandse concurrenten Stork en Meijn Food Processing, het IJslandse Marel dat al veel soortgelijke bedrijven heeft overgenomen.


Grote speler

Een overname door Stork druist in tegen de plannen van grootaandseelhouders Centaurus en Paulson. Zij willen de fooddivisie namelijk juist verkopen. Toch is CFS een grote speler in het marktsegment waarin Stork juist verder wil uitbreiden. Stork is marktleider op het gebied van machines die vlees van karkassen haalt, terwijl CFS specialist is in machines voor de verdere bewerking van vlees tot hapklaar voedsel en schnitzels.


Eerder heeft Stork al het Franse Nijal en het Amerikaanse Townsend overgenomen. Overname van CFS ligt echter in een andere orde van grootte. Zo is de omzet van het bedrijf 38 procent hoger dan van Stork. Met CFS zou Stork onverslaanbaar worden, zegt een bron binnen de vleesverwerkende industrie.


CFS moet volgens ingewijden 450 miljoen euro gaan kosten.


Lees ook: 

Stork Food Systems koopt Nijal (22 januari 2007)


Machinefabrikant Marel neemt Scanvaegt over (7 augustus 2006)


VIV Europe verwacht 30.000 bezoekers (16 mei 2006)



Lees ook
MULTIVAC scoort 2e plek in top 5 leveranciers

MULTIVAC scoort 2e plek in top 5 leveranciers

“Met welke bedrijven doet u het liefst zaken?” Dat is de basisvraag van het VMT’s Partner of Choice onderzoek, om voedingsmiddelentechnologen te helpen bij de keuze van een leverancier. MULTIVAC staat op de 2e plaats in de categorie Machines en Techniek!

Tussenstand makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Tussenstand makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. De makeover van het bestaande pand bestaat uit een aantal belangrijke stappen, legt Tim Hage uit: “De showroom, waar we graag onze relaties ontvangen om hen onze vele (machine)mogelijkheden te laten zien, bleek in de praktijk te klein...

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of portioneermachine nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan.