Lijders slachterijziekte minder ziek

attachment-001_food-image-VLS6435I01

MINNEAPOLIS - 24 varkensslachters in Minnesota en Indiana met de mysterieuze slachterijziekte, zijn aan de beterende hand. Toch hebben ze nog steeds de symptomen. Sommigen hebben nog steeds lichte pijnen.

MINNEAPOLIS - 24 varkensslachters in Minnesota en Indiana met de mysterieuze slachterijziekte, zijn aan de beterende hand. Toch hebben ze nog steeds de symptomen. Sommigen hebben nog steeds lichte pijnen.


Dat meldt een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd door James B. Dyck van de Mayo Clinic in Rochester. Het ondewrzoek wordt in april gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology.


De slachters lijden aan een neurologische aandoening, die mogelijk is veroorzaakt door het inademen van hersenweefsel van varkens.


Sproeisel

Dit was mogelijk omdat ze varkenshersenen met een hogedrukspuit uitspoten, waardoor via het sproeisel wellicht zeer kleine stukjes hersenweefsel in de lucht terecht zijn gekomen.


De zieken hebben moeilijkheden met lopen, voelen zich zwak en vermoeid en hebben pijn en tintelingen in armen en benen.


Nu blijkt dat, met behandeling en het niet meer blootstellen aan hersenweefsel, de ziekteverschijnselen wat zijn afgenomen, meldt The Chicago tribune.


Steroïden

Van de zieken zijn er 17 behandeld met immuuntherapie, zoals steroïden. Bij 16 daarvan werd verbetering geconstateerd. Twaalf gingen er zelfs aanzienlijk op vooruit, twee gemiddeld en twee lichtjes.


Zes anderen, die niet werden behandeld, merkten ook een verbetering, nadat zij niet langer werden blootgesteld aan inademing van het hersenweefsel van varkens.


Lees ook:

Vleesinspecteur daagt Hormel om slachterijziekte (16 januari 2009)

Slachtoffer slachterijziekte daagt Hormel (12 januari 2009)

Slachterijziekte breidt zich uit (21 april 2008)

'Slachterijziekte' steekt kop op in VS (5 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over slachterijziekte

Lees ook
Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consumenten zijn vaker bereid een meerprijs voor biologische producten te betalen na uitleg over wat biologisch betekent, blijkt uit onderzoek van Future of Food Institute. De positieve houding ten opzichte van biologische levensmiddelen steeg na een uitleg bij respondenten van 52 naar 75 procent.

Bijna helft van de Nederlanders is flexitariër

Bijna helft van de Nederlanders is flexitariër

Nederlanders eten minder vlees. Uit onderzoek van Marktdata naar de populariteit en het sentiment rondom vleesvervangers blijkt dat de afgelopen 12 maanden 36 procent van de Nederlanders minder vlees is gaan eten of helemaal is gestopt.

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

Een meerderheid van de Nederlanders steunt het verhogen van de prijs van dierlijke producten of gerechten, zo blijkt uit onderzoek dat Kieskompas uitvoerde in opdracht van ProVeg.