Lijders slachterijziekte minder ziek

attachment-001_food-image-VLS6435I01

MINNEAPOLIS - 24 varkensslachters in Minnesota en Indiana met de mysterieuze slachterijziekte, zijn aan de beterende hand. Toch hebben ze nog steeds de symptomen. Sommigen hebben nog steeds lichte pijnen.

MINNEAPOLIS - 24 varkensslachters in Minnesota en Indiana met de mysterieuze slachterijziekte, zijn aan de beterende hand. Toch hebben ze nog steeds de symptomen. Sommigen hebben nog steeds lichte pijnen.


Dat meldt een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd door James B. Dyck van de Mayo Clinic in Rochester. Het ondewrzoek wordt in april gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology.


De slachters lijden aan een neurologische aandoening, die mogelijk is veroorzaakt door het inademen van hersenweefsel van varkens.


Sproeisel

Dit was mogelijk omdat ze varkenshersenen met een hogedrukspuit uitspoten, waardoor via het sproeisel wellicht zeer kleine stukjes hersenweefsel in de lucht terecht zijn gekomen.


De zieken hebben moeilijkheden met lopen, voelen zich zwak en vermoeid en hebben pijn en tintelingen in armen en benen.


Nu blijkt dat, met behandeling en het niet meer blootstellen aan hersenweefsel, de ziekteverschijnselen wat zijn afgenomen, meldt The Chicago tribune.


Steroïden

Van de zieken zijn er 17 behandeld met immuuntherapie, zoals steroïden. Bij 16 daarvan werd verbetering geconstateerd. Twaalf gingen er zelfs aanzienlijk op vooruit, twee gemiddeld en twee lichtjes.


Zes anderen, die niet werden behandeld, merkten ook een verbetering, nadat zij niet langer werden blootgesteld aan inademing van het hersenweefsel van varkens.


Lees ook:

Vleesinspecteur daagt Hormel om slachterijziekte (16 januari 2009)

Slachtoffer slachterijziekte daagt Hormel (12 januari 2009)

Slachterijziekte breidt zich uit (21 april 2008)

'Slachterijziekte' steekt kop op in VS (5 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over slachterijziekte

Lees ook
Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

Het RIVM publiceert een nieuw onderzoek naar de vleesconsumptie onder jongvolwassenen (18-35 jaar). Vooral het verlaten van het ouderlijk huis en samenwonen met huisgenoten heeft invloed op de vleesconsumptie.

Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Het prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers in de supermarkt nam de afgelopen vijf jaar af. Dat blijkt uit onderzoek van Questionmark naar de prijsontwikkelingen van de zes grote Nederlandse supermarkten. De supermarktonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van ProVeg Nederland.