Leverworst en HPP (filmbeelden)

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DOETINCHEM – Onlangs was op de ARD televisie een uitzending te zien over leverworsten die op basis van high pressure processing (HPP) worden geproduceerd.

DOETINCHEM – Onlangs was op de ARD televisie een uitzending te zien over leverworsten die op basis van high pressure processing (HPP) worden geproduceerd.

In het programma van de Duitse zender wordt uitgelegd dat er sprake is van een nieuwe leverworst met een frissere smaak, 20% - 50% meer vitaminen, minder energieverbruik en een kortere productietijd. Andere producten die ook op deze manier met succes zijn gemaakt zijn Teewurst, Kasseler (= varkens carpaccio) en kalkoenworsten. 

Met high pressure processing (HPP) liggen innovatieve vleesproducten binnen handbereik. Er is geen sprake meer van traditionele warmtebehandeling, maar van een hoge waterdruk. Voorbeelden van nieuwe texturen en nieuwe smaken met hoge druk technologie HPP van het DIL - German Institute of Food Technologies en HPP technologieleverancier Promatec Food Ventures uit Bladel worden in de uitzending getoond.

Klik hier voor de filmbeelden

Lees ook:
'Cervelaat en leverworst vol verzadigd vet' (6 november 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over leverworst

Altijd op de hoogte blijven?