Lancering platform Werken in de Slagerij

Homepage website werkenindeslagerij (002)

Vandaag, op 12 april 2021, start De Week van de Slager met de lancering van Werken in de Slagerij. Dit platform toont carrièrekansen in de slagersbranche. Door middel van een online campagne, met slagers in de hoofdrol, maken jongeren en werkzoekenden kennis met de veelzijdigheid van het slagersvak.

De Week van de Slager promoot het slagersvak met het thema 'een verrassend veelzijdig vak'. Veel jongeren en werkzoekenden weten dit niet. Het internetplatform Werken in de Slagerij moet hier verandering in aanbrengen. De website biedt niet alleen informatie over opleidingen en verhalen over het slagersvak, maar ook vacatures.

Koos van Essen, slagerondernemer en bestuurslid KNS: "Je merkt dat de Nederlandse consument het ambacht van de slager herontdekt en de ambachtelijke producten waardeert. Creatief, veelzijdig en ondernemend zijn steekwoorden die het slagersambacht van nu kenmerken. De branche heeft ondernemende en creatieve mensen nodig. Gelukkig zien we het aantal jongeren wat een slagersopleiding volgt in 2020 al stijgen met 35%."

Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)

Met dit platform en een online campagne wil initiatiefnemer Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) jongeren enthousiasmeren voor een slagersopleiding en werkzoekenden voor een leuke baan in de branche. Veel slagers zijn op zoek naar nieuwe collega’s als slager, traiteur, winkelmedewerker of opvolger.

Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant Sovvb zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, Week van de Slager en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Dossiers
Lees ook
Kansen voor de toekomst van de slagerij

Kansen voor de toekomst van de slagerij

De vraag naar meer (online) gemak is dé trend van dit moment. Daarin liggen kansen voor de slager. Meer consumentgericht denken is daarbij een must. Het opleiden van een nieuwe generatie ondernemers is de grootste uitdaging met het oog op de toekomst, vinden vertegenwoordigers uit de branche.

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en vakbonden FNV en CNV Vakmensen overleggen al enige tijd over een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Eind april legde KNS een eindvoorstel neer bij de vakbonden.

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website.