Lagere kosten import vlees en vis

attachment-001_food-image-VLS13561I01

DEN HAAG - Afgelopen week is in aanwezigheid van staatsecretaris Weekers van Financiën een handtekening gezet onder Supd@x, een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van import van vlees en vis via de haven van Rotterdam.

DEN HAAG - Afgelopen week is in aanwezigheid van staatsecretaris Weekers van Financiën een handtekening gezet onder Supd@x, een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van import van vlees en vis via de haven van Rotterdam.

Door het verlagen van de regeldruk wordt het importproces versneld en veel geld bespaard. Het systeem Supd@x stroomlijnt de informatievoorziening door ICT-systemen te koppelen. De totale reductie als gevolg van de invoering van Supd@x wordt geschat op 6 tot 8 miljoen euro per jaar.

De samenwerking tussen bedrijfsleven, douane en de nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit (nVWA) is erop gericht het importproces van vlees en vis aanzienlijke te versnellen door een lagere regeldruk.

Lees ook
Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe plan van aanpak van het slachthuis goedgekeurd en het slachthuis mag onder strenge voorwaarde weer open.

Welke additieven zijn toegestaan in welke producten?

Welke additieven zijn toegestaan in welke producten?

Vanaf 1 oktober 2021 gaat de NVWA weer controleren op het gebruik van additieven in vleesbereidingen en vleesproducten. Bij overtreding riskeren slagers en andere vleesondernemers een fikse boete. Maar hoe weet je welke additieven zijn toegestaan?

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachthuiserkenning van slachterij Gosschalk geschorst. Dit betekent dat er voorlopig niet geslacht mag worden. De werkzaamheden van het bedrijf waarbij niet met levende dieren wordt gewerkt mogen wel doorgaan.