Kweekvlees: er komt geen dier meer aan te pas

6 december 2007 redactie

SLAGERSWERELD - Onder de naam 'Voedsel , Kunst en Wetenschap' werd in Utrecht in het Centraal Museum op vrijdag 29 juni gesproken over Kweekvlees.

SLAGERSWERELD - Onder de naam 'Voedsel , Kunst en Wetenschap' werd in Utrecht in het Centraal Museum op vrijdag 29 juni gesproken over Kweekvlees.

Het kweken van vlees in een laboratorium staat nog in de kinderschoenen. Op dit moment werken wetenschappers aan onder meer de Universiteit Utrecht, onder leiding van hoogleraar Vleeswetenschappen Henk Haagsman, aan een nieuw soort vlees waar geen dier meer aan te pas komt.

Kweekvlees is vlees dat in het laboratorium wordt gemaakt door stamcellen uit te laten groeien tot vleesweefsel. Geen vleesvervanger, maar echt kunstvlees. Het kweken van vlees is misschien wel de meest baanbrekende ontwikkeling voor de komende jaren in de voedingsmiddelenindustrie.

Meer info: www.centraalmuseum.nl

Altijd op de hoogte blijven?