KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen

Goulashsoep_Pixabay

Foto: Pixabay

Erwtensoep, goulashsoep, ossenstaartsoep... Soepen zijn een belangrijk product voor veel slagers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is een onderzoek gestart naar de houdbaarheid van na-gepasteuriseerde soepen en geeft op de website een update.

Volgens de Hygiënecode hebben na-gepasteuriseerde producten een houdbaarheid van twee weken bij  3 °C. Het lijkt er op dat soepen een langere houdbaarheid hebben. Het onderzoek van brancheorganisatie KNS moet hier duidelijkheid in scheppen. Het doel is om tot een procedure te komen waarmee slagers een langere houdbaarheid aan de producten mee kunnen geven.

Het onderzoek kijkt onder andere naar het effect van dikte van de soep, de begintemperateur en verhitting in een combisteamer en een kookketel. Op de website van KNS zijn de voorlopige onderzoeksresultaten te lezen. Het is niet bekend wanneer de definitieve uitkomst bekend is.

Bron: KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Data vakwedstriijden KNS bekend

Data vakwedstriijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Vlees in de media - week 47

Vlees in de media - week 47

Omgaan met medewerkers met financiële zorgen, kweekvlees toegestaan in Verenigde Staten en slager Van Broekhuizen overweegt vertek vanwege klagende buren. Wat gebeurde er afgelopen week in de vleesbranche? Een greep uit de media.