KNS maakt finalisten Grote Grillworsttest 2022 bekend

Grillworst_Het ambacht Jan Nederhoed_VLE 2-2021_2

Foto: Koos Groenewold

De tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2022 zijn bekend. Woensdag 2 februari weten we welke slager Keurslager Braamskamp, de winnaar van 2021, opvolgt. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Meer dan 80 slagers deden mee aan deze vakwedstrijd van KNS. De vakjury beoordeelde alle inzendingen en lette daarbij onder andere op smaak, geur, samenstelling en bewerking. Ze keurden zowel warm als koud.

Dit jaar bestaat de jury uit branche erkende meesterverkoopster Saskia Rikkerink, winnaar 2021 Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Josja Haagsma (aspirant) en Tijmen Smits (aspirant).

Top 10

Zij stelden de volgende top 10 samen:

Woensdag 2 februari vindt de prijsuitreiking plaats. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit online. Samen met de finalisten wordt dan de winnaar bekend gemaakt van de Grote Grillworsttest 2022.

KNS-Vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van de drie vakwedstrijden die brancheorganisatie KNS jaarlijks organiseert voor haar leden. De andere twee, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt vinden later dit jaar plaats. De keuring van de Spareribs Trophy is op 9 maart, die van de Lekkerste Bal Gehakt op 8 september.

Lees ook
Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Najaar 2022 vindt de slagersvakbeurs Slavakto weer plaats. Op 4 en 5 oktober opent de Werkspoorkathedraal in Utrecht de deuren voor twee dagen lang inspiratie, innovatie en ontmoeting. Het thema is ‘De wereld aan je voeten’.

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Na 57 jaar stoppen slagers Piet en Peter Woorts ermee. De slagerij verdwijnt niet uit de Maasstraat in Amsterdam. Vader en zoon vonden een opvolger in slager Arend ten Wolde. Hij zet het bedrijf onder zijn naam voort.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.