KNS geeft update over TEK-regeling

Geld_pixabay

Foto: Pexels

De TEK-regeling kreeg sinds de lancering veel kritiek van brancheorganisaties. Inmiddels heeft het kabinet de regeling op een aantal punten aangepast. Wat verandert er? Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) geeft op de website een update.

Brancheorganisaties hadden bij de aankondiging van de regeling veel kritiek. Zo lag de drempel van 12,5 procent van de omzet veel te hoog en ging de regeling te laat in. Donderdag 10 november debatteerde de Tweede Kamer over de regeling. Voorafgaand en na het debat werd de regeling op verschillende punten gewijzigd. Op de website zet Koninklijke Nederlandse Slagers al deze wijzigingen op een rij.

Wat zijn de wijzigingen?

  • De drempel van 12,5 procent is verlaagd. De minister verlaagde deze voor het debat naar 7 procent. Dit betekent dat mkb'ers 7 procent van de omzet kwijt moeten zijn aan energie om gebruik te kunnen maken van deze regeling.
  • De verbruiksdrempel verdwijnt. Ook bedrijven die minder dan 5.000 m3 gas of 50.000 kilowattuur elektriciteit gebruiken komen nu in aanmerking.
  • De regeling gaat eerder in. De TEK start op 1 januari 2023 in plaats van april 2023.
  • De Belastingdienst verleent uitstel van betaling om de periode tot de eerste tegemoetkoming te overbruggen
  • RVO voert de regeling uit. Op hun website staat meer informatie over de regeling en kunnen ondernemers zich aanmelden.

Lobby

KNS blijft zich inzetten voor verdere verbetering van de regeling. Volgens de brancheorganisatie ligt de drempel van 7 procent nog steeds te hoog. Ook zijn de drempelprijzen volgens KNS nog steeds te hoog. “Deze drempelprijs ligt nu op € 1,19/m³ gas en €0,35/kWh elektriciteit. Dit is berekend inclusief energiebelasting, ODE en netwerkkosten. Ook zetten wij in op 100% compensatie i.p.v. 50%. Energie is noodzakelijk voor de bedrijfsvoering en moet daarom bereikbaar en betaalbaar zijn, al is duidelijk dat de tarieven hoger blijven dan voorheen.”

Tijdens het debat dienden verschillende kamerleden moties in. Deze kunnen ook nog leiden tot verdere aanpassingen van de regeling.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

In aanloop naar de finale van de Grote Grillworsttest deed Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) onderzoek naar de populariteit van grillworst. En wat blijkt? Grillworst is het bestverkochte vleeswaar bij de ambachtelijke slager. KNS deelt het onderstaande artikel over het onderzoek.

Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

Tips voor het maken van spareribs

Tips voor het maken van spareribs

Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.