KNS geeft update over CAO-onderhandelingen

Slagerij Dennis van de Ven_Foto Henk Riswick_1

Foto: Henk Riswick

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) geeft op de website een update over de cao-onderhandelingen. De brancheorganisatie en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben nog geen overeenstemming bereikt.

Inmiddels zijn er drie gesprekken geweest tussen KNS en de vakbonden. Het laatste gesprek vond plaats op vrijdag 22 april. “In dit gesprek hebben partijen elkaar over en weer voorstellen gedaan”, schrijft KNS op de website, “maar is het ondanks wederzijdse inspanningen en toenadering, helaas niet gelukt om tot een nieuwe cao te komen. Afgesloten is met de conclusie dat zowel werkgevers als werknemers niet langer de ruimte hadden voor constructieve nieuwe voorstellen.”

De partijen hebben afgesproken dat de werkgevers nu met een eindvoorstel komen. Hier wordt momenteel aan gewerkt.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)

Dossiers
Lees ook
Nieuwe wet excessief lenen

Nieuwe wet excessief lenen

Op 24 maart 2022 stuurde staatssecretaris Van Rij een wetsvoorstel, waarmee excessief lenen van de eigen vennootschap(pen) wordt aangepakt, naar de Tweede Kamer.

Winkelinrichting anno 2022

Winkelinrichting anno 2022

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Door corona en personeelstekorten is er meer ruimte voor zelfbediening. De vraag naar luxe en ambachtelijke producten zorgt ervoor dat rijpingskasten steeds prominenter aanwezig zijn. En voor het gemak van slager en klant is er de afhaalslagerij.

Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.