KNS geeft tips voor de feestdagen

Feestdagen Slager_Slavakto 2018

Foto: Redactie Vleesmagazine

De feestdagen komen er weer aan. Voor de slager een drukke tijd! Een goede voorbereiding is hiervoor belangrijk. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) helpt hierbij en geeft tips.

1. Kijk naar je pand
Om nieuwe klanten te bereiken is de uitstraling van je pand belangrijk. De beslissing om naar binnen te gaan maken veel klanten op basis van hoe de winkel eruit ziet. 

2. Ken je klant
Weet wie je klant is, zodat je hier op in kunt spelen. Kijk bijvoorbeeld wat je vorig jaar tijdens de feestdagen hebt verkocht.

3. Online 
Zorg dat je online zichtbaar bent. Controleer of je webshop up-to-date is en plaats regelmatig berichten op social media.

Lees meer over deze en andere tips op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Dossiers
Lees ook
Boerensnijpaté met blokrand

Boerensnijpaté met blokrand

Bij de benaming van paté wordt vaak alleen gedacht aan een zacht smeerbaar product met daarin een groot deel lever (30-40%). Vanuit de Franse charcuterie werden deze productkenmerken vooral ook toegeschreven aan terrines en galantines.

‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

De werktijden in de horeca zag Inge Groenland (23) na een paar jaar niet meer zitten. Maar de contacten met klanten vond ze wél heel leuk. Ze ging op zoek naar een nieuwe baan die daarbij paste en liep tegen een vacature bij Slagerij John de Roode aan. Inmiddels werkt Inge daar twee jaar en is ze bezig met haar tweede slagersopleiding bij SVO vakopleiding...

Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Zaterdagavond scherpte de regering opnieuw de coronamaatregelen aan. Sinds zondag 19 december is Nederland evenals vorig jaar in lockdown. De lockdown duurt in elk geval tot 14 januari. Essentiële winkels, waaronder de bakker, slager, visspecialist en slijter, blijven open.