KNS: ‘Cao-overleg uitgesteld vanwege onzekerheid’

attachment-001_food-image-VLS13290I01

Het tweede cao-overleg tussen de Koninklijke Nederlandse Slager (KNS) en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen heeft afgelopen week plaatsgevonden. Gezien de onzekerheid en de effecten van corona op de slagersbranche vindt de KNS het niet verantwoord om op dit moment keuzes te maken die structureel financiële consequenties hebben.

Ondanks de constructieve gesprekken is er dus nog geen akkoord bereikt en wordt het overleg in januari 2021 voortgezet, zo laat de KNS weten. ‘Door het overleg in januari te hervatten verwachten wij een beter beeld te hebben van de ontwikkelingen en de overheidsmaatregelen.’

Zo snel mogelijk

De huidige cao voor het Slagersbedrijf heeft een looptijd van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Rekening houdend met de geldende omstandigheden en het aflopen van de huidige looptijd, streven cao-partijen ernaar om zo snel mogelijk een nieuwe cao af te spreken.

Een cao geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat individuele werkgevers en werknemers niet onderling over elke arbeidsvoorwaarde afspraken hoeven te maken. Hierdoor worden meningsverschillen voorkomen en dat geeft rust binnen het bedrijf en de bedrijfstak als geheel, benadrukt de KNS. ‘Verder is bij een cao geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden en daarnaast zaken geregeld worden die afwijken ten opzichte van de wettelijke bepalingen. Dit kan gunstig zijn voor de branche.’

 
Lees ook
FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

Er is een de nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

Gouden Slagersring krijgt nieuw logo

Gouden Slagersring krijgt nieuw logo

De Gouden Slagersring keert weer terug in 2022. Reden voor de wedstrijdorganisatie om het logo van deze vakwedstrijd te updaten. “Met trots presenteren we het nieuwe beeldmerk van deze innovatie-wedstrijd”, staat er te lezen op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Inschrijving vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022

Inschrijving vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022

De vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt komt er aan. Op 8 september vindt de keuring plaats bij SVO Houten. Organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept leden op om zich in te schrijven voor deze wedstrijd.