KLS-leden voor overname door Danish Crown

attachment-001_food-image-VLS4456I01

KALMAR- De leden van de noodlijdende Zweedse slachterijcoöperatie KLS hebben op de tweede en beslissende ledenvergadering ingestemd met de overname door Danish Crown.

KALMAR- De leden van de noodlijdende Zweedse slachterijcoöperatie KLS hebben op de tweede en beslissende ledenvergadering ingestemd met de overname door Danish Crown.

Voor de overname door het Finse HKScan, dat eveneens een bod had gedaan, was op een enkele verdwaalde stem na geen steun. Op de eerste vergadering medio december kreeg HK Scan ook al geen steun.

Het KLS-bestuur is opgelucht. Volgens KLS-voorzitter Mats Olsson was de optie voor HK Scan, dat begin 2007 het operationele bedrijf van Swedish Meats inlijfde, geen alternatief. 'Nieuwe onderhandelingen zouden minstens zes maanden hebben gevergd.'

KLS, dat in dit nieuwe jaar haar 100-jarig bestaan viert, wordt als de overname ook wordt goedgekeurd door de Zweedse kartelwaakhond een dochtermaatschappij van Danish Crown.

Uitbreiding productie

De directie komt in handen van de Denen, die van plan zijn de slachterij in Kalmar verder te ontwikkelen via uitbreiding van de productievolumes.

KLS heeft naast deze slachterij een vleeswarenfabriek in Gothenburg. Danish Crown versterkte eerder vorig jaar zijn positie in Zweden ook al met de inlijving van het vleesconcern Ugglarps Slakteri.

Lees ook:

Finnen bieden op valreep op KLS (20 november 2007)

Danish Crown lijft Zweedse KLS in (17 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over overnames

Alle berichten over KLS

Alle berichten over Danish Crown

Alle berichten over HK Scan

Lees ook
Vriendinnen nemen slagerij Ardon in Zevenbergen over

Vriendinnen nemen slagerij Ardon in Zevenbergen over

Ivo Ardon en zijn zoon Jan zijn gestopt met Slagerij Ardon aan de Zuidhaven in Zevenbergen. Vriendinnen Dian Ardon en Anita Crezee hebben het bedrijf overgenomen.De slagerij werd in 1916 gestart door Willem Ardon. De slagerij van honderd jaar geleden is heel anders dan dat wij haar nu kennen, zo schrijft de familie Ardon op de website. ‘Een biefstukje...

KNS houdt informatieavond over bedrijfsopvolging

KNS houdt informatieavond over bedrijfsopvolging

Er komt een dag dat je als slager besluit om te stoppen met het bedrijf. Je wilt graag dat het mooie slagersambacht wordt voortgezet door goed over te dragen, maar je weet niet precies hoe je dit moet aanpakken. Daarom organiseert de Koninklijke Nederlandse Slager (KNS) op 14 oktober een informatieavond over bedrijfsopvolging.Tijdens de informatieavond...

Slagerij Hiel opent vernieuwde winkel in Barendrecht

Slagerij Hiel opent vernieuwde winkel in Barendrecht

Jacob en Marieke Roodenburg hebben Slagerij Hiel in Barendrecht overgenomen van Peter en Joop Hiel. Ze besloten de winkel te vergroten en te verbouwen. Onlangs werden de deuren van de vernieuwde slagerij geopend.Jacob Roodenburg kent het bedrijf uitstekend. Hij werkt al vanaf 2008 in de slagerij, waarvan de laatste 2,5 jaar als medevennoot samen met...