KLS-leden voor overname door Danish Crown

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

KALMAR- De leden van de noodlijdende Zweedse slachterijcoöperatie KLS hebben op de tweede en beslissende ledenvergadering ingestemd met de overname door Danish Crown.

KALMAR- De leden van de noodlijdende Zweedse slachterijcoöperatie KLS hebben op de tweede en beslissende ledenvergadering ingestemd met de overname door Danish Crown.

Voor de overname door het Finse HKScan, dat eveneens een bod had gedaan, was op een enkele verdwaalde stem na geen steun. Op de eerste vergadering medio december kreeg HK Scan ook al geen steun.

Het KLS-bestuur is opgelucht. Volgens KLS-voorzitter Mats Olsson was de optie voor HK Scan, dat begin 2007 het operationele bedrijf van Swedish Meats inlijfde, geen alternatief. 'Nieuwe onderhandelingen zouden minstens zes maanden hebben gevergd.'

KLS, dat in dit nieuwe jaar haar 100-jarig bestaan viert, wordt als de overname ook wordt goedgekeurd door de Zweedse kartelwaakhond een dochtermaatschappij van Danish Crown.

Uitbreiding productie

De directie komt in handen van de Denen, die van plan zijn de slachterij in Kalmar verder te ontwikkelen via uitbreiding van de productievolumes.

KLS heeft naast deze slachterij een vleeswarenfabriek in Gothenburg. Danish Crown versterkte eerder vorig jaar zijn positie in Zweden ook al met de inlijving van het vleesconcern Ugglarps Slakteri.

Lees ook:

Finnen bieden op valreep op KLS (20 november 2007)

Danish Crown lijft Zweedse KLS in (17 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over overnames

Alle berichten over KLS

Alle berichten over Danish Crown

Alle berichten over HK Scan

Altijd op de hoogte blijven?