Klanten stemmen gretig op Sterdeelnemers
De competitie Slager met Ster leeft onder de deelnemers en onder hun klanten. Dagelijks brengen gemiddeld negen tot tien klanten per dag hun stem uit op hun eigen slager, waarbij ze ook een beoordeling afgeven over de kwaliteit van het bedrijf.
De klantenenquête oftewel –stemming is een vast onderdeel van de verkiezing Slager met Ster. Voor het slagen van de enquête moeten tenminste honderd klanten schriftelijk een beoordeling geven over de slagerij. Deze beoordeling bestaat uit open en gesloten vragen, waarbij vooral de gesloten vragen zwaar meewegen. De open vragen geven de slager meer informatie over hoe de klant over hen denkt.
Top10
Uit de stemming tot 10 september (bij het ter perse gaan van Vleesmagazine), blijkt dat ruim vijftig procent van de stemmen bij de top tien terecht is gekomen. In willekeurige volgorde gaat het om de volgende bedrijven:
- Beverdam Keurslager Rijssen
- Keurslager Wim Koelewijn Huizen
- Keurslagerij Arie Arisse Beesd
- Keurslagerij Vlogman Vorden
- Keurslagerij Gleis Aalten
- Keurslager Rexwinkel Borculo
- Slagerij Aad van Eijk Voorschoten
- Slagerij Pinckaers Maastricht
- Slagerij Dennis van de Ven Schijndel
- Vleeshandel Kusters bv Margraten
Lees meer over de klantenenquête in Vleesmagazine nummer 9, die 18 september verschijnt.
Meer over
Lees ook
Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel
Wetenschappers hebben microplastics aangetroffen in vlees, bloed en melk van Nederlandse koeien en varkens. Bijna 80 procent van de geteste vlees- en zuivelproducten bevatte microplastics. Dat blijkt uit een steekproef van de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van de Plastic Soup Foundation.
Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade
Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.
RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen
Het RIVM publiceert een nieuw onderzoek naar de vleesconsumptie onder jongvolwassenen (18-35 jaar). Vooral het verlaten van het ouderlijk huis en samenwonen met huisgenoten heeft invloed op de vleesconsumptie.