Klant koopt biovlees voor gezondheid

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

AMSTERDAM - De meeste Nederlanders kopen biologische producten omdat ze denken dat het gezonder is. Dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid spelen een minder belangrijke rol.

AMSTERDAM - De meeste Nederlanders kopen biologische producten omdat ze denken dat het gezonder is. Dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid spelen een minder belangrijke rol. 


Dit blijkt uit een recente enquête van Ernst & Young onder 700 consumenten, meldt evmi.nl. Zo'n 70 procent van de respondenten koopt biologische producten omdat mensen die associëren met gezonde voeding.


Harry Kleine van het bureau noemt deze uitkomst in het Agrarisch Dagblad opvallend. 'In het algemeen is niet aangetoond dat biologisch geproduceerd voedsel gezonder is dan reguliere producten. Toch associeert de consument biologisch blijkbaar met gezond.'

 

Acht op de tien ondervraagden zijn bereid meer te betalen voor biologische voeding. De helft van deze groep vindt een meerprijs van 20 procent acceptabel. 


Tweederde van de ondervraagden is verder tevreden over het bio-aanbod in hun supermarkt. Bij onvoldoende aanbod stappen consumenten al snel over naar een andere winkel.


Lees ook:

Betere moedermelk door biologisch vlees (1 augustus 2007)


Nederlander wil meer betalen voor biovlees (13 juni 20007) 


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over biologisch

Altijd op de hoogte blijven?