Keurslagers openen het rookworstseizoen 2019

attachment-001_food-image-VLS13039I01

De Keurslagers van Nederland openen deze week weer traditioneel het rookworstseizoen. De rookworst bestaat al meer dan negentig jaar en er worden er in Nederland jaarlijks zo’n 49 miljoen gegeten. Er gaat uiteraard niets boven een ambachtelijke rookworst van de slager, aldus de Vereniging van Keurslagers.

Rookworst worden bij de Keurslager gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout. Verreweg de meeste rookworsten worden gemaakt van varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beiden. Het vleesmengsel wordt in de meeste gevallen in een natuurdarm gestopt. De ambachtelijke worsten worden eerst even aan gedroogd en daarna gerookt in een speciale rookkast.

Om de consument kennis te laten maken met de heerlijk ambachtelijke Keurslager rookworst trapt de Vereniging van Keurslagers het seizoen af met een 1+1 rookworstactie. Maar er is meer. Zo ontvangt de consument bij aankoop van een rookworst een speciale actievoucher. Met deze actievoucher maakt de klant kans op een geheel verzorgde stamppot party voor twintig personen.

[intermezzo: 1]
Lees ook
CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

Veel ondernemers in het mkb kunnen niet anders dan de stijgende kosten voor onder andere energie en grondstoffen doorbereken aan de klant.

Investeren in gastvrijheid loont

Investeren in gastvrijheid loont

Investeren in gastvrijheid loont. Vanuit die overtuiging traint gastvrijheidsdeskundige Jeannine Sok ondernemers en medewerkers in de horeca en in de retail.

Slagerij van Asch wint bronzen rookworst

Slagerij van Asch wint bronzen rookworst

Slagerij van Asch won zaterdag 15 oktober Arnhem Rookworststad. De vakjury riep de slagerij uit tot algemeen kampioen voor de fijne en grove rookworsten en bepaalde na een keuring van meerdere rondes dat de rookworsten van Slagerij van Asch overall de beste waren.