Keurslagers blijven blank kalfsvlees verkopen

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DOETINCHEM - Keurslagers zijn niet van plan om de verkoop van blank kalfsvlees stop te zetten. Dat laat directeur Ruud Bakker van de Vereniging van Keurslagers (VvK) weten.

DOETINCHEM -  Keurslagers zijn niet van plan om de verkoop van blank kalfsvlees stop te zetten. Dat laat directeur Ruud Bakker van de Vereniging van Keurslagers (VvK) weten.

De productie van het vlees krijgt veel kritiek van de organisatie Wakker Dier die stelt dat kalveren aan bloedarmoede lijden, als gevolg van de manier waarop ze worden gevoerd. De supermarktketen Albert Heijn en de Keurslagers vinden dat Wakker Dier in de radiospots die de organisatie uitzendt een verkeerd beeld geeft.

'Het vlees dat wij verkopen voldoet aan de wettelijke regels,' zegt Ruud Bakker in het Algemeen Dagblad. 'Het ijzergehalte in het kalfsvlees dat Albert Heijn verkoopt ligt boven de wettelijke ondergrens, aldus Jan Christiaan Hellendoorn van Albert Heijn.

Lees ook:   Keurslagersdirecteur niet te spreken over Wakker Dier

                 Kalfsvleesproces tegen Wakker Dier dreigt

 

Altijd op de hoogte blijven?