Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Hofleverancier

Dit jaar bestaat Keurslager van Leeuwen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de slagerij het predicaat Hofleverancier mag voeren. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, overhandigde het predicaat op 25 november aan slager Paul van Leeuwen, de derde generatie van de slagersfamilie.

De slager laat weten trots te zijn op het predicaat Hofleverancier. “Ongelofelijk trots zijn wij, dat wij vanmiddag het Predicaat Hofleverancier, en het daarbij behorende schild, uit handen van de commissaris van de Koning mochten ontvangen”, staat er te lezen op de Facebookpagina van de slagerij.

Keurslager van Leeuwen

De geschiedenis van Keurslager van Leeuwen begon op 5 Juli 1921 toen Dhr. N.F. van Leeuwen, de grootvader van de huidige eigenaar, met de slagerij in Naaldwijk begon. Zijn zoons Wim en Nic namen de zaak in 1955 over. Sinds 1989 staat de huidige eigenaar Paul aan het roer. In eerste instantie samen met zijn broer Marc, maar die besloot in 2008 om iets anders te gaan doen. De volgende generatie staat met zoon Dylan ook al klaar. Keurslager van Leeuwen is een ambachtelijke slager die veel producten zelf maakt in de eigen worstmakerij.

Hofleverancier

De Koning kent het predicaat Hofleverancier toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Zowel de bestuurders van het bedrijf als de onderneming moeten van onbesproken gedrag zijn en de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.  

Dossiers
Lees ook
‘Elke dag voelt als een feestje’

‘Elke dag voelt als een feestje’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Eugène Wieland van Uw Slager Rosmalen.

Friquandelle

Friquandelle

Waar de kroket en bitterballen de muur al lang ontstegen zijn en zelfs het patatje-met tot een haute frituur gerecht is verworden, ligt de frikandel nog altijd in het verdomhoekje van de vreetschuur.

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Volgens meteorologen krijgen we deze week waarschijnlijk te maken met een hittegolf. Hoe kunnen medewerkers veilig blijven werken in de slagerij? Welke maatregelen kan de slager nemen?