Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Hofleverancier

Dit jaar bestaat Keurslager van Leeuwen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de slagerij het predicaat Hofleverancier mag voeren. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, overhandigde het predicaat op 25 november aan slager Paul van Leeuwen, de derde generatie van de slagersfamilie.

De slager laat weten trots te zijn op het predicaat Hofleverancier. “Ongelofelijk trots zijn wij, dat wij vanmiddag het Predicaat Hofleverancier, en het daarbij behorende schild, uit handen van de commissaris van de Koning mochten ontvangen”, staat er te lezen op de Facebookpagina van de slagerij.

Keurslager van Leeuwen

De geschiedenis van Keurslager van Leeuwen begon op 5 Juli 1921 toen Dhr. N.F. van Leeuwen, de grootvader van de huidige eigenaar, met de slagerij in Naaldwijk begon. Zijn zoons Wim en Nic namen de zaak in 1955 over. Sinds 1989 staat de huidige eigenaar Paul aan het roer. In eerste instantie samen met zijn broer Marc, maar die besloot in 2008 om iets anders te gaan doen. De volgende generatie staat met zoon Dylan ook al klaar. Keurslager van Leeuwen is een ambachtelijke slager die veel producten zelf maakt in de eigen worstmakerij.

Hofleverancier

De Koning kent het predicaat Hofleverancier toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Zowel de bestuurders van het bedrijf als de onderneming moeten van onbesproken gedrag zijn en de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.  

Dossiers
Lees ook
Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Najaar 2022 vindt de slagersvakbeurs Slavakto weer plaats. Op 4 en 5 oktober opent de Werkspoorkathedraal in Utrecht de deuren voor twee dagen lang inspiratie, innovatie en ontmoeting. Het thema is ‘De wereld aan je voeten’.

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Na 57 jaar stoppen slagers Piet en Peter Woorts ermee. De slagerij verdwijnt niet uit de Maasstraat in Amsterdam. Vader en zoon vonden een opvolger in slager Arend ten Wolde. Hij zet het bedrijf onder zijn naam voort.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.