Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

30 maart 2021 Redactie Vlees

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend. 

Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Meer dan 120 slagers stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. De grillworst van slager Han Braamskamp was volgens de jury de beste. “Deze grillworst heeft een heerlijke grillsmaak, goede bite en mooie kleur. Een worst waar de klanten zeker voor terugkomen; een echte ambachtelijke grillworst”.

Han Braamskamp is blij met de winst. "Wat ben ik trots met dit resultaat! Voor de tweede keer mag ik ons, samen met mijn team, winnaar noemen van de Grote Grillworsttest. Een mooi compliment van de jury en een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke en heerlijke product."

Keuring

Begin maart keurde de jury alle grillworsten op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring werd uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Hans de Goeij, worstmaker Marco Nieuwaal (winnaar editie 2020) en keuringsmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Clemens Damen en Josja Haagsma. 

De jury over de keuring: "Het maken van een goede grillworst vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben een eerlijk product gemaakt met goede tot zeer goede karakteristieke grillsmaak."

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 30 maart. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Grote Grillworsttest 2021 bekend gemaakt. 

De overige finalisten die niet in de prijzen vielen, maar wel een eervolle vermelding ontvingen, zijn:

  • Slagerij Koekman uit Nieuwegein
  • Keurslagerij Warmenhoven uit Wateringen
  • Sandersvers uit Enschede
  • Slagerij Rutten uit Panningen
  • Keurslagerij Muilwijk uit Ameide
  • Slagerij Meijer uit Lekkerkerk
  • Uw slager Marco Veenema uit Soest

KNS-Vakwedstrijden

De Grillworsttest is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS dit jaar ook nog de wedstrijden Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.

Altijd op de hoogte blijven?