Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021_Foto KNS

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend. 

Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Meer dan 120 slagers stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. De grillworst van slager Han Braamskamp was volgens de jury de beste. “Deze grillworst heeft een heerlijke grillsmaak, goede bite en mooie kleur. Een worst waar de klanten zeker voor terugkomen; een echte ambachtelijke grillworst”.

Han Braamskamp is blij met de winst. "Wat ben ik trots met dit resultaat! Voor de tweede keer mag ik ons, samen met mijn team, winnaar noemen van de Grote Grillworsttest. Een mooi compliment van de jury en een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke en heerlijke product."

Keuring

Begin maart keurde de jury alle grillworsten op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring werd uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Hans de Goeij, worstmaker Marco Nieuwaal (winnaar editie 2020) en keuringsmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Clemens Damen en Josja Haagsma. 

De jury over de keuring: "Het maken van een goede grillworst vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben een eerlijk product gemaakt met goede tot zeer goede karakteristieke grillsmaak."

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 30 maart. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Grote Grillworsttest 2021 bekend gemaakt. 

De overige finalisten die niet in de prijzen vielen, maar wel een eervolle vermelding ontvingen, zijn:

  • Slagerij Koekman uit Nieuwegein
  • Keurslagerij Warmenhoven uit Wateringen
  • Sandersvers uit Enschede
  • Slagerij Rutten uit Panningen
  • Keurslagerij Muilwijk uit Ameide
  • Slagerij Meijer uit Lekkerkerk
  • Uw slager Marco Veenema uit Soest

KNS-Vakwedstrijden

De Grillworsttest is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS dit jaar ook nog de wedstrijden Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.

Lees ook
‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

Op haar dertiende ging Manon Cornelissen (19) aan de slag als afwashulp bij Slagerij John Neidhöfer in Den Oever en ze is er nooit meer weggegaan. Ze rondde twee slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food af en is nu bezig met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers. “Ik ga aan de slag met het verlagen van onze inkoopkosten.”

Groeiende vraag naar verse voorbewerkte groenten van Snijpunt

Groeiende vraag naar verse voorbewerkte groenten van Snijpunt

In het Zuid-Hollandse De Lier is het barbecueseizoen al begonnen. Snijpunt, de specialist in verse voorbewerkte groenten, verwerkt hier wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat. Een steeds groter deel van de groenten wordt geleverd aan vleesverwerkende bedrijven, die tijdens de zomerperiode vooral veel paprika-...

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...