KDV en Solidarid verduurzamen soja én diervoer

24 maart 2015 Eric Schuurman

De Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) en Solidaridad hebben donderdag 19 maart een overeenkomst ondertekend om de komende drie jaar samen te werken aan verduurzaming van de sojaproductie in Noord-Mozambique. Er wordt geïnvesteerd in een eigen project, waardoor het geld direct bij de boeren terechtkomt. Zo wordt een tastbare bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de sojaproductie.

In Mozambique worden tweeduizend boerengezinnen ondersteund om hun productie te verbeteren. Deze gezinnen zullen daarmee niet alleen milieuvriendelijker produceren, maar ook de zal sojaproductie aanzienlijk verhogen. Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) werkt op alle denkbare onderdelen van de bedrijfsvoering aan een hoger dierenwelzijn en een beter milieu. Duurzamer diervoer valt daar ook onder.

Belangrijke component

'Soja is een belangrijke component van diervoer en heeft een grote impact op landgebruik en op boeren en hun gezinnen in derdewereldlanden. Daarom vindt KDV het van groot belang om dit project mogelijk te maken', aldus KDV-voorzitter Jaap de Wit.

Solidaridad

Solidaridad is een organisatie voor internationale samenwerking met 45 jaar ervaring in de ontwikkeling van sociaal verantwoorde, milieuvriendelijke en winstgevende productieketens. Solidaridad werkt in twaalf sectoren vanuit tien organisaties op vijf continenten.

Altijd op de hoogte blijven?