Kangoeroevlees mogelijk in de ban

13 augustus 2012 Peter de Weerd

DOETINCHEM - De Europese Unie dreigt de import van kangoeroevlees uit Australië in de ban te doen. Zorgen over hygiëne en dierenwelzijn zijn de voornaamste redenen voor actiegroepen om bij de EU aan te dringen op een importverbod.

DOETINCHEM  - De Europese Unie dreigt de import van kangoeroevlees uit Australië in de ban te doen. Zorgen over hygiëne en dierenwelzijn zijn de voornaamste redenen voor actiegroepen om bij de EU aan te dringen op een importverbod.

Dat melden verschillende Australische en Britse media vandaag, aldus Distrifood. Het afschieten van wilde kangoeroes in Australië wordt vergeleken met de jacht op zeehonden in Canada. Ook zijn er zorgen over de hygiëne bij de verwerking van het vlees. In Australië worden beide zaken met klem ontkend.

Zorgen
De zorgen zitten vooral in de tijd tussen het afschieten van de dieren en het transport naar de slachterij. Het vlees wordt meestal één keer per week opgehaald uit gekoelde containers in de buurt van de jachtgronden. Volgens Australiërs is het juist aanzienlijk diervriendelijker om wilde dieren af te schieten die een mooi leven hebben gehad, dan eten uit de bio-industrie. Rusland heeft kangoeroevlees uit Australië al in de ban gedaan.

 Lees ook
AH gestopt met kangoeroevlees (22 maart 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer over kangoeroevlees

 

Altijd op de hoogte blijven?