Kamer krijgt beelden verdoven varkens

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV stelt beelden van het bedwelmen van varkens beschikbaar aan de vaste Kamercommissie. Het gaat om de beelden die zijn gemaakt voor het onderzoek van Wageningen UR naar het wijzigen van de samenstelling van het gas voor verdoven.

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV stelt beelden van het bedwelmen van varkens beschikbaar aan de vaste Kamercommissie. Het gaat om de beelden die zijn gemaakt voor het onderzoek van Wageningen UR naar het wijzigen van de samenstelling van het gas voor verdoven.

De schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Verburg stelt dat dr. M. Gerritzen van de Animal Science Group van de WUR de beelden zal voorzien van commentaar. Mondelinge toelichting is namelijk van wezenlijk belang voor het beoordelen van de beelden, meent Verburg.

Het begin deze maand gepresenteerde onderzoek wees uit dat het nu door Vion gehanteerde CO2-mengsel het beste voldoet. Volgens de Partij voor de Dieren blijkt uit het rapport echter dat verdoving met CO2 bij de varkens leidt tot pijn bij de ademhaling.

Lees ook:

'Verburg verdedigt mishandelen varkens' (3 april 2009)CO2 voldoet beste als verdovingsgas (2 april 2009)

Onderzoek bevestigt Vion in methode verdoving (2 april 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over bedwelmen

Altijd op de hoogte blijven?