Jongeren eten wekelijks buiten de deur

attachment-001_food-image-VLS12235I01

Jongeren eten het vaakst buiten de deur, maar geven daar per keer wel het minste aan uit.

Dat blijkt uit onderzoek dat FoodService Instituut Nederland (FSIN) eind vorig jaar heeft laten doen. Van de generatie tussen de 18 en 36 jaar eet 29 procent minstens een keer per week buiten de deur. Het is daarmee de groep die het vaakst in bijvoorbeeld een restaurant of eetcafé te vinden is. Daarbij merkt FSIN op dat jongeren ook relatief makkelijk eettentjes weten te vinden die het midden houden tussen een winkel en een restaurant, een segment dat flink in opkomst is.

Millennials wel flink zuiniger per bezoek

Hun gemiddelde besteding per maaltijd buitenshuis is 19,42 euro.De zogenoemde millennials zijn daarmee flink zuiniger dan oudere, waarschijnlijk meer kapitaalkrachtige restaurantbezoekers. Zo geeft de leeftijdsgroep tussen de 37 en 50 jaar per bezoek gemiddeld 32,99 euro uit. Babyboomers (tussen de 51 en 70) besteden in doorsnee 30,66 euro aan een etentje buiten de deur, 71-plussers 29,29 euro.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Dat zijn de ingrediënten van de duurste stamppot ter wereld ontwikkeld door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie. De stamppot staat 30 november op de kaart van Restaurant Slagerij de Beurs voor het bedrag van 1200 euro.

Nieuwe opzet Week van de Slager in april 2022

Nieuwe opzet Week van de Slager in april 2022

De Week van de Slager krijgt in 2022 een nieuwe opzet. Onder de noemer Festival van de Slager komt er online festivalterrein, waar bezoekers op allerlei manieren het vak kunnen beleven. Want het doel blijft hetzelfde: de promotie van het slagersvak. Naast online activiteiten komen er ook schoolbezoeken en inspiratiestages. De Week van de Slager vindt...

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig een heuse culinaire hotspot waar veel van de nu bekende chefs (Jonnie Boer, Sergio Herman en Margo Reuten onder andere) en – inmiddels Meester Patissiers – Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun eerste belangrijke stappen op het culinaire vakgebied zetten