Jonge Fransen eten minder vlees

SLAGERSWERELD - Hoewel vlees ook bij de Fransen nog steeds hoog in aanzien staat, blijft de consumptie gestaag dalen. Vooral Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees werden minder gegeten.

SLAGERSWERELD - Hoewel vlees ook bij de Fransen nog steeds hoog in aanzien staat, blijft de consumptie gestaag dalen. Vooral Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees werden minder gegeten.

In de afgelopen drie jaar daalde de consumptie van rundvlees met vijf procent, van kalfsvlees met 5,6 procent, van varkensvlees met slechts een klein procentje maar van lamsvlees met wel acht procent.

Somber
'De jongere generatie eet steeds minder vers en de vooruitzichten voor de komende tien jaar zien er dan ook erg somber uit', stelt het Syndicat National de l'Industrie des Viandes (SNIV) na een consumentenonderzoek. In de vijf jaar tot 2003 nam het verbruik in grammen per dag uitgedrukt met 13 procent af en die trend is sindsdien alleen maar doorgegaan.

Uit de SNIV-cijfers over 2006 blijkt dat ouderen bijna 21 keer per maand vlees kopen; twee keer minder dan drie jaar geleden. Naarmate de leeftijdsgroep jonger is, neemt het aantal aankoopmomenten fors af: 17 maal voor de groep 35 tot 49 jaar en slechts 12,5 keer voor de groep onder de 35. Vooral jonge alleenstaanden scoren erg laag op deze schaal. Bron: Meat & Meal.

Lees ook
De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

Met het tekenen van een contract voor onbepaalde tijd met biologische melkveehouder Erik van der Velde en biologische vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, is De Groene Weg vandaag officieel gestart met de opbouw van een keten van Nederlands biologisch rundvlees.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.