Interchicken investeert miljoenen in krathandling

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

BODEGRAVEN – Kippenvleesverwerker InterChicken gaat miljoenen investeren in een hypermodern krathandling- en sorteersysteem voor verpakte kipproducten.

BODEGRAVEN – Kippenvleesverwerker InterChicken gaat miljoenen investeren in een hypermodern krathandling- en sorteersysteem voor verpakte kipproducten.

Het Almeerse bedrijf ITEC Systems BV gaat het systeem ontwikkelen en leveren.

Het systeem, bestaat uit een oplegtransport voor georderpickte kratstapels, liftsystemen met ontvangst transportbuffer, ontstapelsystemen voor kratten gevolgd door een uitneemstation voor de pakjes.

Systeem

Deze pakjes worden op de weeg- en etiketteerunits gelegd, waarna de geëtiketteerde producten volautomatisch worden getransporteerd naar een uitsorteersysteem met een groot aantal klantposities.

Lege kratten worden geheel automatisch aangevoerd in relatie tot de producthoogte. Het geheel werkt voor diverse CBL-kratten. Vanuit het uitsorteersysteem worden de gevulde kratten naar een kratstapelstation getransporteerd en gestapeld. De volle stapels worden automatisch met behulp van een kratstapel-shuttle naar een lift voor twee kratstapels getransporteerd om vervolgens bij de expeditie gereed te staan voor transport.

Samenwerking

InterChicken en ITEC werken samen met Espera uit Heeze (weeg- en etiketteerunits) en CSB uit Breda (orderverwerkingssoftware) om ervoor te zorgen dat deze installatie in staat zal zijn miljoenen verpakte kipproducten jaarlijks te wegen, etiketteren en per klant uit te sorteren.

Lees ook:

Nu ook pluimveevlees met Omega-vetzuren (19 maart 2008)

Altijd op de hoogte blijven?