Inschrijving vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022

Lekkerste Bal Gehakt 2022 logo KNS

De vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt komt er aan. Op 8 september vindt de keuring plaats bij SVO Houten. Organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept leden op om zich in te schrijven voor deze wedstrijd.

De gehaktbal is een populair product in de slagerij. Daarom organiseert KNS ieder jaar de vakwedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt. Slagers die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie kunnen hun bal gehakt inzenden en deze wordt dan gekeurd door een vakjury.

Lekkerste Bal Gehakt

Bij de keuring let de jury op de smaak, geur en kleur en op het uiterlijk van de bal gehakt. De jury bestaat in 2022 uit de winnaar van vorig jaar Paul Brand van Keurslager Van Hest, branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht.

“Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap", zei de jury vorig jaar. Meer dan tachtig slagers deden in 2021 mee aan de Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brand van Keurslager Van Hest kwam uiteindelijk als beste uit de bus. Hij maakte volgens de jury "vaktechnisch een perfecte bal met een heerlijke smaak. Echt een eyecatcher in de toonbank.”

Vakwedstrijden KNS

Deze vakwedstrijd is alleen voor leden van KNS. Op de website van de branche-organisatie staat alle informatie over deze vakwedstrijd en kunnen leden zich ook inschrijven.

De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. De andere twee, de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, vonden eerder dit jaar plaats. De winnaar van Grote Grillworsttest was Slager Martijn Meijer. Slager William Hermanussen won de Spareribs Trophy 2022.

Bron: KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

MKB-Nederland en VNO-NCW onderzoeken met een enquête welke effecten de stijgende energieprijzen op de bedrijfsvoering van ondernemers hebben. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om deel te nemen aan dit onderzoek.

Productontwikkeling in de vleesbranche

Productontwikkeling in de vleesbranche

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument.

Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.