Inschrijving Slager met Ster 2015 van start

attachment-001_rb-image-1712041

De inschrijving voor Slager met Ster 2015 is vanaf dinsdag 24 februari geopend. De inschrijving sluit op vrijdag 27 maart. De finale-avond is op maandag 16 november in party- en congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk.

Slager met Ster is in Nederland de vakwedstrijd voor ambachtelijke slagers, die zich met hun winkel, producten en medewerkers van de concurrentie willen onderscheiden. Het is een competitie die slagers in eerste instantie met zichzelf aangaan. Elke aangemelde winkel wordt onderworpen aan een uitgebreide kwaliteitsmeting, uiteenlopend van productie en hygiëne tot klantvriendelijkheid. Deze bedrijfsdoorlichting levert volgens eerdere deelnemers geld op. Als een extern bedrijf dit uitvoert, is het veelal duurder, leert de ervaring.

Voorronde

In de voorronde worden de deelnemende winkels beoordeeld door:

  • een vakjury: jureert na observatie van het bedrijf en een interview met de eigenaar.
  • een mysteryshopper: doet twee keer een observatie en een aankoop in de winkel.
  • een medewerker van het NBC: voert een onaangekondigde winkelbeoordeling uit.

Finaleronde

Na de voorronde worden de genomineerden bekendgemaakt. Alleen genomineerde winkels gaan door naar de finaleronde, die in de herfst wordt gehouden.
Tijdens die finaleronde vinden de volgende beoordelingen plaats:

  • het gemiddelde cijfer van de voorronde wordt in de beoordeling meegenomen.
  • een jury van vooraanstaande personen uit de retail beoordeelt onaangekondigd de winkel en de winkeluitstraling.
  • een ondernemersjury, bestaande uit genomineerde slagers, jureert aangekondigd collega-genomineerden in een andere provincie.
  • een consumentenbeoordeling.

Groot feest

De uitkomsten van de beoordelingen geven aan hoeveel sterren er worden behaald.  Aansluitend wordt tijdens een groot feest op 16 november bekendgemaakt wie zich Slager met Ster mag noemen, en met hoeveel sterren: één, twee of drie.

Inschrijven kan via de website van Vleesmagazine.

Lees ook
Finalisten Spareribs Trophy 2021

Finalisten Spareribs Trophy 2021

De finalisten voor de Spareribs Trophy 2021 zijn bekend. "Er zijn veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs", aldus Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Laten we hopen dat de ergste COVID-perikelen straks voorbij zijn, zodat we ons weer kunnen richten op echt leuke dingen, zoals barbecueën. Ik hoef u niet te vertellen dat de barbecueworst nog steeds een wezenlijk onderdeel is van menig barbecueparty.

'Ik koop al mijn vlees bij Han'

'Ik koop al mijn vlees bij Han'

Sinds zijn eerste bezoek aan Slagerij Han Janmaat is topkok Julius Jaspers er vaste klant. Hij prijst de vakkennis en het onderscheidend vermogen van de ambachtelijke slager uit Hilversum, die met zijn producten diverse vakwedstrijden won. “Hij heeft de ouderwetse wil om hard te werken.”