Inschrijving internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers open

Confrerie des chevaliers

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Confrérie des chevaliers. In 2023 vindt deze internationale slagerswedstrijd voor de 42e keer plaats. In 2022 won Natuurslagerij Schreinemachers uit Venlo de Nederlandse titel. Op 25 maart 2023 weten we welke slager hem opvolgt en zich kampioen van Nederland mag noemen.

Confrerie des chevaliers kent zowel internationale als nationale en rubrieksprijzen. Om deze internationale vakwedstrijd te winnen moeten slagers met ten minste twee producten in vijf verschillende categorieën deel te nemen, dus minimaal tien producten. Ook voor het Nederlands kampioenschap geldt een minimum van tien producten meedoen, ongeacht de categorie. Voor de rubrieksprijzen is er geen minimum aantal producten.

Categorieën

De vakwedstrijd heeft de volgende categorieën:

 • A: Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami et cetera)
 • B: Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst et cetera)
 • C: Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees et cetera)
 • D: Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek et cetera)
 • E: Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit et cetera zijn toegestaan)
 • F: Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
 • G: Gekookte worstsoorten en vleespastei
 • H: Barbecueworst
 • I: Grillworst
 • J: Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)
 • X: Een speciale wedstrijd met de titel X-factor (AVO-bokaal). Hierover volgt later meer informatie. Deze categorie telt niet mee in de totaalbeoordeling.

Confrérie des chevaliers

Tot 1 februari kunnen slagers zich inschrijven voor deze wedstrijd. De keuringen vinden plaats op 4 en 5 februari. De prijsuitreiking met diner staat gepland voor 25 maart 2023. Meer informatie over vakwedstrijd en inschrijving is te vinden op de website van Confrérie des chevaliers.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

In aanloop naar de finale van de Grote Grillworsttest deed Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) onderzoek naar de populariteit van grillworst. En wat blijkt? Grillworst is het bestverkochte vleeswaar bij de ambachtelijke slager. KNS deelt het onderstaande artikel over het onderzoek.

Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

Tips voor het maken van spareribs

Tips voor het maken van spareribs

Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.