Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

Brabantse worstenbroodje 2020_foto  PB Hans Elbers

Foto: Hans Elbers

In 2022 gaat Omroep Brabant voor de 25e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Bakkers en slagers kunnen zich tot en met 26 september inschrijven voor deze jubileumeditie.

Dit jaar is er een extra categorie toegevoegd aan de wedstrijd. Het innovatieve worstenbroodje (categorie E) is speciaal voor innovatieve bakkers die zijn of haar creaties willen tonen. Voor deze categoriezijn er geen bepalingen wat betreft vorm, samenstelling of smaak. Daarnaast is er zoals gebruikelijk de categorie voor ambachtelijke bakkers en slagers, thuisbakkers, leerlingen, studenten en innovatieve bakkers (categorieën A, B, C, en D). De inschrijving voor categorieën B, C, D en E is geopend tot en met 30 januari 2022.

Wedstrijd voor bakkers en slagers

Voor de deelnemende bakkers en slagers tellen niet alleen de wedstrijd-worstenbroodjes mee. Zij krijgen ook bezoek van een Mysterie Shopper, waardoor ook de worstenbroodjes die dagelijks worden verkocht in de winkel mee. De deelnemers worden tussen 4 oktober en 27 november 2021 tweemaal bezocht. Op basis van deze beoordelling blijven er tien finalisten over. Zij krijgen tussen 3 januari en 19 maart 2022 nogmaals een bezoekje van de Mystery Shopper. Deze worstenbroodjes bepalen de helft van de totaal score. Daarnaast bakken de finalisten op 21 maart in de bakkerij van De Rooi Pannen hun wedstrijd-worstenbroodje. Dit broodje telt ook voor 50 procent mee. 

Andere categorieën

De voorronde van de strijd voor thuisbakkers, leerlingen en studenten vindt plaats op 15 februari 2022 bij De Rooi Pannen in Eindhoven. Gevolgd door de finale op 21 maart 2022, eveneens bij De Rooi Pannen in Eindhoven. Voor het innovatieve worstenbroodje is er geen voorronde. Die deelnemers leveren hun worstenbroodjes in op 15 februari.

Alle winnaars worden op 23 maart bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking bij De Rooi Pannen in Eindhoven. Meer informatie en inschrijven kan op de website van de organisatie. Deze wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Curio in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

 

Lees ook
Vlees in de media - week 33

Vlees in de media - week 33

71-jarige slager blikt terug, meer vraag naar lokale producten en een nieuwe halal slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Een groot deel van het assortiment van slagerij ’t Stokpaardje in ’s-Hertogenbosch van Ted Steenbergen bestaat uit scharrelkip- en gevogelteproducten van Scheria. “In de verkoop naar de klant kun je een goed verhaal vertellen: het is vers, smaakvol en antibioticavrij vlees.”