Inschrijving Foodvalley Champions 2020 geopend

attachment-001_food-image-VLS12072I01

De drie meest innovatieve bedrijven op gebied van eiwittransitie, voeding en gezondheid en circulaire landbouw worden uitgeroepen tot de Foodvalley Champions 2020. Aanmelden of voordragen van een bedrijf is mogelijk tot 31 mei 2020.

Bekendheid in binnen- en buitenland, erkenning door een onafhankelijke jury en een uitgebreid prijzenpakket. Na twaalf jaar de uitreiking van de Foodvalley Award, een van de meest prestigieuze agrifood innovatieprijzen van Nederland start Foodvalley NL met een nieuwe uitreiking.

De Foodvalley Champions ontvangen een professionele promotiefilm van de innovatie, een internationale profilering door Foodvalley NL bij relevante organisatie via evenementen, presentaties en publicaties met onder meer ruime redactionele aandacht via de communicatiekanalen van Foodvalley NL, de Foodvalley Champion 2020 onderscheiding, een eenjarig Foodvalley Membership met toegang tot het internationale Foodvalley innovatie en bedrijvennetwerk, mogelijkheden tot individuele ondersteuning en extra profilerings-mogelijkheden tijdens het lidmaatschap.

Criteria

fvchampionl2020-logo-300x300 De genomineerden en de uiteindelijke Foodvalley Champions worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de bedrijven op: De mate waarin een recente innovatie bijdraagt aan verandering op het terrein van een van deze thema’s: eiwittransitie, voeding en gezondheid of circulaire landbouw. Innovatie betekent in dit opzicht een nieuwe technologie, proces, product of bijvoorbeeld ingrediënt, onderscheidend van reeds bestaande oplossingen en al in de praktijk wordt toegepast.

Ook het innovatieve karakter van het bedrijf speelt een rol. Centraal staat hierbij de mate waarin de organisatie (het management maar ook de interne processen) zich heeft gecommitteerd aan innovatie, de mate waarin medewerkers worden gestimuleerd een bijdrage te leveren aan innovatie en de aansluiting van de innovatiestrategie op de doelstellingen van het bedrijf. Direct aanmelden of een bedrijf voordragen kan hier.

Bekendmaking Foodvalley Champions

In september worden de drie genomineerden per thema’s: eiwittransitie, voeding & gezondheid en circulaire landbouw bekendgemaakt. De Foodvalley Champions, een per thema, worden bekendgemaakt tijdens de Foodvalley Summit op 13 en 14 oktober 2020. Meer informatie over de Foodvalley Summit wordt binnenkort gepubliceerd. De Foodvalley Champions uitreiking vindt eenmaal per twee jaar plaats.

 

 
Lees ook
Vlees in de media - week 33

Vlees in de media - week 33

71-jarige slager blikt terug, meer vraag naar lokale producten en een nieuwe halal slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

KVK-onderzoek naar starten eigen onderneming

KVK-onderzoek naar starten eigen onderneming

Een eigen bedrijf beginnen. Ruim 4 miljoen Nederlanders dromen ervan, maar toch gaat lang niet iedereen de uitdaging aan. Onzekerheid over de inkomsten is een van de belangrijkste redenen om te twijfelen. Eigen baas zijn is een reden om het wel te doen. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK).

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.