Inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2022

Confrerie des Chevaliers_flyer 2022

Flyer Confrérie des Chevaliers

De inschrijving voor de Confrérie des chevaliers 2022 is geopend. Slagers kunnen zich tot 2 februari 2022 inschrijven voor deze internationale slagersvakwedstrijd. De keuringen vinden plaats op 5 en 6 februari en de prijsuitreiking is op 2 april.

Wie wint in 2021 de grote internationale prijs van de Confrérie des chevaliers? Om deze internationale prijs te winnen, dienen slagers met ten minste twee producten in vijf verschillende categorieën A tot en met J deel te nemen, dus met minstens tien producten. Deelnemers kunnen Nederlands kampioen worden als zij met minimaal tien producten meedoen, ongeacht de categorie. Naast internationale prijzen zijn er ook nationale prijzen en rubrieksprijzen. Voor de rubrieksprijzen geldt geen minimumaantal producten.

Categorieën

Er zijn de volgende categorieën:

  • A: Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami et cetera)
  • B: Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst et cetera)
  • C: Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees et cetera)
  • D: Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek et cetera)
  • E: Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit et cetera zijn toegestaan)
  • F: Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  • G: Gekookte worstsoorten en vleespastei
  • H: Barbecueworst
  • I: Grillworst
  • J: Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)

Aanmelden en inschrijven kan door een email te sturen aan aanmelden@confrerie.nl of via de website. De inschrijving sluit op woensdag 2 februari 2022 om 18.00 uur. De mogelijkheid tot inzenden van producten sluit op vrijdag 4 februari 2022 om 16.30 uur.

De prijsuitreiking en feestavond staat gepland voor 2 april 2022 in hotel De Oranjerie in Roermond. De vorm waarin deze plaats vindt is afhankelijk van de situatie rondom de coronapandemie.

Flyer deelname Confrérie des Chevaliers

Lees ook
Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Dit jaar bestaat Keurslager van Leeuwen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de slagerij het predicaat Hofleverancier mag voeren. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, overhandigde het predicaat op 25 november aan slager Paul van Leeuwen, de derde generatie van de slagersfamilie.

Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

Sociale media campagne Werken in de Slagerij gestart

Sociale media campagne Werken in de Slagerij gestart

Deze week startte de langdurige campagne Werken in de Slagerij op de sociale media. Het doel is om door middel van video’s en verhalen van slagers jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor het slagersvak.