Ikea stapt over op varkensvlees met twee sterren Beter Leven

attachment-001_rb-image-1612746

De Zweedse woninginrichtingsketen Ikea stapt in Nederland in haar restaurants over op varkensvlees met twee sterren van het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming. Nog vóór het eind van dit jaar moet de omschakeling geheel zijn voltooid.

De varkens voor het vlees dat twee sterren van de Dierenbescherming krijgt, beschikken over meer ruimte, stro in de hokken, uitloop en de staarten worden niet gecoupeerd. Voor het eind van het jaar wil Ikea in Nederland geheel zijn overgestapt op dit vlees. Ook het rundvlees dat Ikea serveert, voldoet aan de eisen voor twee sterren van het kenmerk van de Dierenbescherming.

Zo duurzaam mogelijk

Ikea voert naar eigen zeggen wereldwijd een beleid dat erop is gericht zo duurzaam mogelijke vleesproducten aan de klanten voor te zetten. De beschikbaarheid van vlees dat aan de strenge eisen van Ikea voldoet, verschilt echter van land tot land. De Zweedse keten streeft ernaar om per augustus 2016 minimumeisen voor varkensvlees te kunnen laten gelden die vergelijkbaar zijn met het Nederlandse twee sterren Beter Leven-eknmerk. De nieuwe eisen voor varkensvlees gelden zowel voor de publieksrestaurants, als voor de personeelsrestaurants van het concern.

Diervriendelijk

Ikea is al langer bezig met de ombouw van het assortiment naar meer diervriendelijke producten. De eisen voor pluimvee zijn al eerder opgeschroefd. Ikea gebruikt eieren van kippen met vrije uitloop.

Lees ook
Meer ruimte voor dieren thema Beter Leven week

Meer ruimte voor dieren thema Beter Leven week

Vandaag, op 25 oktober, start de Beter Leven week. Deze week vraagt de Dierenbescherming aandacht voor dierenwelzijn. Het thema is ruimte. De campagne loopt tot en met 31 oktober.

CO2-tekort bedreigt Britse vleesindustrie

CO2-tekort bedreigt Britse vleesindustrie

Door de stillegging van twee Britse kunstmestfabrieken dreigt er in het land een tekort aan CO­2, waardoor dieren in het slachthuis niet meer bedwelmd kunnen worden. De Britse vereniging van vleesverwerkers trekt aan de bel. Door de hoge gasprijzen in Europe heeft kunstmestproducent CF Industries besloten alle twee zijn Britste fabrieken, in Billingham...

Rewe kiest voor Duits varkensvlees

Rewe kiest voor Duits varkensvlees

De Duitse supermarktgroep Rewe wil vrijwel alleen nog maar varkensvlees uit eigen land in de schappen hebben. De supermarktgroep verhoogt de minimumprijs voor varkenshouders. 95 procent van de varkensvleesproducten in de supermarkten Rewe en Penny is medio 2022 afkomstig van Duitse varkens.