Horecava: ‘Vlees nog steeds nummer 1′

attachment-001_food-image-1315963

Restaurant-bezoekers blijven vlees kiezen als hoofdgerecht. Sterker nog, het vegetarische hoofdgerecht lijkt iets gedaald in populariteit. Daarbij is de eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en seizoensgebonden gerechten steeds gewilder: de trend is duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer. Dit blijkt uit onderzoek onder horecaondernemers door de Horecava.

Eerder al, in 2005, deed de vakbeurs zo’n onderzoek, inclusief verwachtingen over de toekomst. Beide steekproeven werden gehouden in het kader van een jubileum: de vakbeurs Horecava viert van 11 tot en met 14 januari haar 60e editie. Opvallend is dat volgens horecaondernemers een hoofdgerecht met vlees nog altijd het populairst is. Op nummer twee staat een mix van vlees en vis en op drie vis, gevolgd door een pasta- of rijstgerecht. Het vegetarische hoofdgerecht wordt het minst geserveerd.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.

Minister Van der Wal bezoekt Nederland Vleesland op Grüne Woche

Minister Van der Wal bezoekt Nederland Vleesland op Grüne Woche

In Berlijn startte op 20 januari de vakbeurs Grüne Woche. Minister Christianne van der Wal-Zeggelink van Stikstof bezocht hier de stand van Nederland Vleesland. Voorzitters van de deelnemende partijen praatten de minister bij over dit initiatief.

Minder EU-subsidie voor promotie vlees in 2022

Minder EU-subsidie voor promotie vlees in 2022

Europa gaf in 2022 minder subsidie aan vleesreclames. Europese Commissie minderde de steun voor de promotie van vlees met zo’n 14 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht.