Horecava: Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem wint Lekkerste Hamburger Finest

11 januari 2016 Michael Simon

Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar maakt de lekkerste hamburger in de categorie finest. De Arnhemse chef liet 16 tegenstanders achter zich met zijn Ere Burger tijdens de wedstrijd Lekkerste Hamburger Finest op de Horecava 2016.

De Ereburger won met afstand de wedstrijd en werd door de jury geroemd om de smaak en de samenstelling. Het vlees dat de winnende chef Laurentz Craane gebruikt bestaat voor 75 procent uit Gasconne rund en 25 procent uit Baambrugse Big.

Samenstelling

Tussen het broodje, dat ontwikkeld werd met lokale bakker Ton van Otterloo, gebruikt Craane zelf ingelegde augurk, huisgemaakte mayonaise, chili peccorino kaas, haut clos tomaatjes, rode ui, red gravy van Iberico Chorizo Ketchup en eikenbladsla.

Zilver en brons

Tijdens de finale van de Lekkerste Hamburger Finest, georganiseerd door SVO, deden 17 deelnemers mee. Het zilver ging naar -het binnenkort te openen- Grandcafé 033 uit Amersfoort met de 033-burger. De derde plek was voor Jouk Duivis van Gracy’s uit Rotterdam met zijn Gracy’s de Ville.

Altijd op de hoogte blijven?