Hertengehaktballen van Thomas van Meel finalist Amsterdam Food Pitch

food-pitch

De hertengehaktballen van Thomas van Meel zijn één van de twaalf finalisten in de Amsterdam Food Pitch 2019. Ruim 77 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel ‘Lekkerste product van 2019’. De grote vraag welk product straks in de schappen van De Kweker ligt wordt beantwoord op 14 juni. Via de website van Amsterdam Food Pitch kan hierover gestemd worden.

Op woensdag 10 april heeft de vakjury, bestaande uit Tjitze van der Dam (Waldorf Astoria, 24h chefs), Marjan Ippel (Talkin' Food, journalist en foodtrend watcher), Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker), Karin Richter (Mevrouw Hamersma), Nancy van Batenburg (hoofdredactrice van online platform Culy.nl) en Henk Marsé van De Bijenkorf, de longlist aan een uitgebreide beoordeling onderworpen. Vandaag maakt de jury de finalisten bekend aan het grote publiek, waarna het online stemproces van start gaat. De publieksstemmen wegen voor 25% mee in de eindbeoordeling. Alle finalisten hebben een productpitch opgenomen. Deze video's zijn vanaf nu te bekijken.

Finalisten Amsterdam Food Pitch 2019

Dit zijn ze: de finalisten van de tweede editie van Amsterdam Food Pitch. Stem op jouw favoriet!

Amsterdam Tinto - Wiebe van den Ende

Deze hoogwaardige wijncocktail wordt alleen gemaakt met de beste ingrediënten zoals verse grapefruit en kinabast. Het is een echte kwaliteitswijn uit Duitsland gecombineerd met een bijzondere siroop die in Amsterdam gemaakt wordt. Een perfect alternatief voor bier, wijn en zoete mixdranken.

True Food Flavours - Dave Hurkmans

True Food Flavours zijn poeders die gemaakt zijn van verse groenten en fruit. Het is een gezond en natuurlijk alternatief om basisproducten een bijzondere smaak en/of kleur te geven. Denk aan sauzen en soepen of als strooisel over friet, popcorn en groenten. Slechts je fantasie is je beperking!

't Gebbetje - Lars Meekel

Lars is begonnen met de ontwikkeling van een oer-Amsterdams snoepje, ’t Gebbetje, om de strijd aan te gaan met het Haagse Hopje! Een Haags snoepje in horecagelegenheden in Amsterdam; dat moet natuurlijk anders! ’t Gebbetje is een bijzondere mix van smaken en specerijen.

Boeren van Amstel - Kees Hogenhout

Boeren van Amstel is melk zoals melk bedoeld is: niet afgeroomd daardoor lekker romig van smaak. Een streekproduct waarbij rekening wordt gehouden met de natuur door de weidevogels in het Amstelland te beschermen.

Tartaat - Catho Goossens

Tartaat is een ambachtelijke basismengeling dat je in staat stelt om gemakkelijk een smakelijke steak tartaar te bereiden. Het is een volledig handgemaakt product en bevat alle basis ingrediënten zoals kappertjes, augurk, worcestersaus en tabasco.

Hertengehaktballen - Thomas van Meel

Deze ambachtelijke gehaktballen van edelherten uit de Oostvaardersplassen zijn lekker én duurzaam. Thomas besloot om het vlees van de herten uit dit gebied niet verloren te laten gaan en te gebruiken voor zijn product. Hiermee maakt hij hertenvlees toegankelijk voor de consument.

[intermezzo:1]

Plant Based Cheese - Brad Vanstone

Als vegan houd je misschien wel heel erg van kaas en snijd je deze liever niet uit je leven. Gelukkig hoeft dat ook niet meer! Brad is namelijk op zoek gegaan naar een plantaardig alternatief voor kaas. Deze is niet alleen lekker, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

Choonk - Doreen Westphal

Choonk zijn gegrilde sappige stukjes gemaakt van geredde oesterzwamvoetjes. Deze stukjes hebben een natuurlijke bite en zijn beschikbaar in drie verschillende smaken. Ideaal om te gebruiken in wraps, poké bowls, als topping voor pizza of om lekker te wokken.

MATTIES - Elze Schaap

Elze’s snoep zonder troep, de MATTIES, bestaan uit gedroogde fruitmatjes en hebben een intense (fruit)smaak. Ze zijn handgemaakt van puur fruit zonder toegevoegde suikers en zijn beschikbaar in vier fruity flavours: aardbei, mango, framboos en appeltaart.

Macao Beans - Malou Dronkers

Macao Beans zijn gekarameliseerde en in de eigen schil gepofte cacaobonen. Deze komen rechtstreeks van de Salomon Eilanden en worden in Amsterdam door Malou verwerkt tot Crunchy Caramelized Cacao Beans.

Heet Op De Tong ‘Hot Ginger’ - Freddie Vialle

Deze Shizzlefris Heet Op De Tong Soda is gemaakt van verse gember, rietsuiker, citroen, en verse pepers. Eerst proef je het zoete, maar daarna klapt kort maar krachtig de peper door je mond. Dit geeft een lekkere pittige boost!

Montgomery’s Vegan Ice Cream - Taco Bos

Van Montgomery’s Vegan ijs worden zelfs non-vegans blij omdat het net zo lekker is als traditioneel ijs, maar dan zonder chemische toevoegingen en zonder bijsmaak van soja of kokos. Duurzaam ijs waar je blij van wordt.

Producten in de spotlights

Tot aan de finale worden de producten en de makers op verschillende manieren in de spotlights gezet, zowel on- als offline. Op 14 juni 2019 pitchen de finalisten hun product tegenover de vakjury. De stem van de vakjury is doorslaggevend, waarna de winnaar tijdens de finale bekend wordt gemaakt.

Over Amsterdam Food Pitch

Amsterdam Food Pitch 2019 is een initiatief van De Kweker Levensmiddelengroothandel en wordt voor de tweede keer georganiseerd. Het doel van de competitie is om kleine ondernemers en thuiskoks een platform te bieden en te ondersteunen in hun productieproces van keuken tot schap. Winnaars komen in de schappen van De Kweker te liggen. De Kweker maakt zich sterk voor innovatieve producten van startende producenten en is al 50 jaar in Amsterdam gevestigd. De jury van Amsterdam Food Pitch bestaat steevast uit professionals uit de Amsterdamse foodscene. Een nieuwe partner dit jaar is De Bijenkorf, die onder het label van Amsterdam Food Pitch een retailprijs zal uitreiken.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.

Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens won donderdagavond 24 november de innovatiewedstrijd Het Beste Idee van Varkensland 2022. Zijn idee genaamd ‘BigLife’ voorkomt met behulp van kunstmatige intelligentie biggensterfte in vrijloopkraamhokken. Twan Claessens kreeg de publieksprijs voor zijn Health System.

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Op 4 en 5 oktober was de Werkspoorkathedraal in Utrecht het toneel van Slavakto. Bezoekers van de slagersbeurs konden zich laven aan inspirerende lezingen en innovatieve producten. En natuurlijk waren er de vakwedstrijden, waaronder de uitreiking van de prestigieuze Gouden Slagersring. Vleesmagazine doet verslag.