Hema komt met vegan-variant van rookworst

attachment-001_food-image-1113921

Hema komt met een vegan-variant van de rookworst. De keten maakt duurzaamheid de komende jaren tot speerpunt, waarvan vegan deel uitmaakt.

De vegan-variant van de rookworst moet de winkelketen, in combinatie met een reeks van andere maatregelen helpen naar meer groei. Ook van andere bekende producten wordt er een vegetarische variant ontwikkeld, waaronder de tompouce.

Hema is met de vegan-rookworst overigens geen trendsetter. De Vegetarische Slager en Unox gingen de keten voor.

Bakkerijen in de verkoop

Winkelketen Hema neemt nieuwe maatregelen om weer winstgevend te worden. Ook gaan de zeven bakkerijen van de winkelketen in de verkoop en in het buitenland gaan de winkels verder onder de naam Hema Amsterdam.

De winkelketen heeft afgelopen jaar opnieuw verlies geleden en de verkoop in Nederland staat nog altijd onder druk. Het verlies kwam uit op 233 miljoen euro, voornamelijk vanwege een eenmalige afschrijving op de goodwill van 226 miljoen euro. Die afschrijving is nodig, omdat het bedrijf bij de verkoop afgelopen jaar aan investeerder Marcel Boekhoorn minder waard was dan toen het bedrijf daarvoor in 2007 werd verkocht.

Diverse tegenvallers in 2018

Volgens topman Tjeerd Jegen waren er verschillende tegenvallers die de resultaten hebben beïnvloed. ‘Zoals de overgang naar een nieuw e-commerce platform en distributiecentrum voor online bestellingen en het aanhoudende warme weer dat invloed had op de retailsector’, zegt Jegen.

Verkoop via andere winkelketens

Hema gaat zijn eigen producten ook via andere winkelketens verkopen. Het gaat dan vooral om kook- en babyproducten, schrijfwaren en huishoudartikelen. Volgens het bedrijf zijn er vergevorderde gesprekken met verschillende winkelketens, maar namen worden nog niet genoemd.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook

Wouter van de Veen kiest voor zelf slachten

Tegen de tendens is Nederland toch een zelfslachtende slager rijker. Branche erkende meesterslager Wouter van de Veen is gestart met zelf slachten voor zijn slagerijen in Ederveen en Renswoude.In de afgelopen jaren is het aantal zelfslachtende slagers afgenomen. De toenemende wet- en regeldruk speelt hierin een belangrijke rol. Door deze druk ervaren ondernemers dit onderdeel van de bedrijfsvoering als te complex en wordt het slachten uitbesteed aan een slachterij. Desondanks kiest meesterslager Wouter van de Veen ervoor om de schakel zelf slachten toe te voegen aan zijn slagerij. Het onderstreept...

Vier workshops om meer uit de feestdagen te halen

Google Digitale Werkplaats en Utrecht Nu Digitaal bieden samen in de maanden november en december een serie praktische workshops aan. De workshops helpen ondernemers om bijvoorbeeld meer uit hun bedrijf en/of meer uit de feestdagen te halen met behulp van online marketing, zo meldt de Koninklijke Nederlandse Slagers (KSN).De winterschool start op woensdag 25 november en eindigt op vrijdag 11 december. De online workshops worden begeleid door professionele Google-trainers. Deelnemen aan één of meerdere workshops is gratis. Wel is vooraf aanmelden verplicht. Google Mijn Bedrijf? De eerste workshop...

Slagerij Snel doet allereerste bestelling bij NextDeli

John de Boer van Slagerij Snel in Limmen werd vrijdag 30 oktober door Ben Hansen, eigenaar van NextDeli, verrast met taart en champagne. John de Boer is de eerste slager, die een bestelling deed bij het nieuwe online platform.NextDeli is donderdag 1 oktober van start gegaan. Sindsdien kunnen versspecialisten rechtstreeks zakendoen met leveranciers en producenten van grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten en eindproducten. Alles wordt door NextDeli snel bezorgd, zonder verzendkosten. De eerste slager die zijn bestelling plaatste, was John de Boer van Slagerij Snel. ‘Ik vind het een mooi initiatief...