Hema komt met vegan-variant van rookworst

attachment-001_food-image-1113921

Hema komt met een vegan-variant van de rookworst. De keten maakt duurzaamheid de komende jaren tot speerpunt, waarvan vegan deel uitmaakt.

De vegan-variant van de rookworst moet de winkelketen, in combinatie met een reeks van andere maatregelen helpen naar meer groei. Ook van andere bekende producten wordt er een vegetarische variant ontwikkeld, waaronder de tompouce.

Hema is met de vegan-rookworst overigens geen trendsetter. De Vegetarische Slager en Unox gingen de keten voor.

Bakkerijen in de verkoop

Winkelketen Hema neemt nieuwe maatregelen om weer winstgevend te worden. Ook gaan de zeven bakkerijen van de winkelketen in de verkoop en in het buitenland gaan de winkels verder onder de naam Hema Amsterdam.

De winkelketen heeft afgelopen jaar opnieuw verlies geleden en de verkoop in Nederland staat nog altijd onder druk. Het verlies kwam uit op 233 miljoen euro, voornamelijk vanwege een eenmalige afschrijving op de goodwill van 226 miljoen euro. Die afschrijving is nodig, omdat het bedrijf bij de verkoop afgelopen jaar aan investeerder Marcel Boekhoorn minder waard was dan toen het bedrijf daarvoor in 2007 werd verkocht.

Diverse tegenvallers in 2018

Volgens topman Tjeerd Jegen waren er verschillende tegenvallers die de resultaten hebben beïnvloed. ‘Zoals de overgang naar een nieuw e-commerce platform en distributiecentrum voor online bestellingen en het aanhoudende warme weer dat invloed had op de retailsector’, zegt Jegen.

Verkoop via andere winkelketens

Hema gaat zijn eigen producten ook via andere winkelketens verkopen. Het gaat dan vooral om kook- en babyproducten, schrijfwaren en huishoudartikelen. Volgens het bedrijf zijn er vergevorderde gesprekken met verschillende winkelketens, maar namen worden nog niet genoemd.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook

Toenemende belangstelling voor het digitaliseren van kerstbestellingen

Voor slagers biedt het meerwaarde om hun bestellingen te digitaliseren. De klant ervaart gemak en doordat er online wordt betaald, gaat de wachttijd in de winkel omlaag. Ook kan het aankoopgedrag worden gestuurd door online een aantrekkelijk, maar beperkt assortiment aan te bieden. Welke mogelijkheden zijn? En waar moeten ondernemers op letten?Matthijs de Graaf van Shopforce ziet een stijgende belangstelling voor het digitaliseren van bestellingen. ‘Klanten vinden het gemakkelijk om vanaf de bank het kerstaanbod van slagers online te bekijken, bestellen en betalen. Door tijdig de kerstproducten...

Slagerij Broodbakker opent drive thru voor broodjes rookworst

Kwaliteitslager Marc Broodbakker in Naarden opende vrijdag een speciale ‘Broodje Rookworst Drive Thru’ naast zijn slagerij.De slager kwam op het idee om een drive thru te openen nadat hij hoorde dat een groepje studenten van de studie Event Management aan de Hogeschool Utrecht moeite had om in deze tijd een bedrijf te vinden om praktijkervaring op te doen. ‘Er is bijna geen bedrijf dat daarvoor open staat vanwege corona’, vertelt Tim Broodbakker, zoon van de slager en een van de studenten, tegen Bussums Nieuws. ‘Daarom bedachten mijn vader en ik tijdens het avondeten deze Broodje Rookworst Drive...

NVWA publiceert handboek Nieuwe voedingsmiddelen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een handboek Nieuwe voedingsmiddelen samengesteld en gepubliceerd. Het handboek is vooral bedoeld voor het bedrijfsleven als hulpmiddel om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen die zij hieromtrent hebben.In het handboek wordt onder andere aandacht besteed aan wat een nieuw voedingsmiddel is, de Europese en Nederlandse regelgeving op het gebied van nieuwe voedingsmiddelen, de toelatingsprocedure voor nieuwe voedingsmiddelen en het interventiebeleid van de NVWA. Ook komen enkele specifieke nieuwe voedingsmiddelen aan bod zoals insecten,...