Hema komt met vegan-variant van rookworst

attachment-001_food-image-1113921

Hema komt met een vegan-variant van de rookworst. De keten maakt duurzaamheid de komende jaren tot speerpunt, waarvan vegan deel uitmaakt.

De vegan-variant van de rookworst moet de winkelketen, in combinatie met een reeks van andere maatregelen helpen naar meer groei. Ook van andere bekende producten wordt er een vegetarische variant ontwikkeld, waaronder de tompouce.

Hema is met de vegan-rookworst overigens geen trendsetter. De Vegetarische Slager en Unox gingen de keten voor.

Bakkerijen in de verkoop

Winkelketen Hema neemt nieuwe maatregelen om weer winstgevend te worden. Ook gaan de zeven bakkerijen van de winkelketen in de verkoop en in het buitenland gaan de winkels verder onder de naam Hema Amsterdam.

De winkelketen heeft afgelopen jaar opnieuw verlies geleden en de verkoop in Nederland staat nog altijd onder druk. Het verlies kwam uit op 233 miljoen euro, voornamelijk vanwege een eenmalige afschrijving op de goodwill van 226 miljoen euro. Die afschrijving is nodig, omdat het bedrijf bij de verkoop afgelopen jaar aan investeerder Marcel Boekhoorn minder waard was dan toen het bedrijf daarvoor in 2007 werd verkocht.

Diverse tegenvallers in 2018

Volgens topman Tjeerd Jegen waren er verschillende tegenvallers die de resultaten hebben beïnvloed. ‘Zoals de overgang naar een nieuw e-commerce platform en distributiecentrum voor online bestellingen en het aanhoudende warme weer dat invloed had op de retailsector’, zegt Jegen.

Verkoop via andere winkelketens

Hema gaat zijn eigen producten ook via andere winkelketens verkopen. Het gaat dan vooral om kook- en babyproducten, schrijfwaren en huishoudartikelen. Volgens het bedrijf zijn er vergevorderde gesprekken met verschillende winkelketens, maar namen worden nog niet genoemd.

Lees ook
Inschrijven voor Arnhem Rookworststad 2022

Inschrijven voor Arnhem Rookworststad 2022

Dit jaar vindt de 48e editie van Arnhem Rookworststad plaats. Slagers en worstmaker hebben tot 26 september de tijd om zich voor deze nationale vakwedstrijd in te schrijven. Zaterdag 15 oktober maakt de organisatie bekend wie de Bronzen Rookworst mee naar huis mag nemen.

Dierloos – Dirk-Jan Verdonk

Dierloos – Dirk-Jan Verdonk

Dierloos van Dirk-Jan Verdonk omschrijft de geschiedenis van vegetariërs en veganisten in Nederland. Hoe ontstond het vegetarisme en veganisme en hoe verliep de ontwikkeling?

‘De overstap naar vegan is een succes’

‘De overstap naar vegan is een succes’

Vegetariërs, flexitariërs en veganisten vormen een groeiende groep klanten. Er is voor elk wat wils; steeds lekkerder en gevarieerder. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Mehmet Erol van Helin’s Vegan Döner.